Helper Tim Declercq kan op beide oren slapen voor WK

De hoeksteen van de zestigste zege van Deceuninck-Quick Step werd gelegd door Tim Declercq, gisteren achtste en één van de resterende kandidaten om als knecht mee te gaan naar het WK in Yorkshire. Winnaar Philippe Gilbert brak een lans voor de lange West-Vlaming.

“Ik was verrast dat de bondscoach maandag geen zes in plaats van vijf namen bekendmaakte. Voor mij is Tim al jaren met verre voorsprong de beste Belgische helper. Hij heeft voor tweehonderd procent zijn plaats in de WK-ploeg.”

Declercq hoopt ook dat hij voor het eerst naar het WK kan. “Ik heb nooit beter gereden. Ik ben verwonderd dat ik ondanks mijn dertig jaar nog altijd stappen vooruit zet, ook bergop. Ik ben niet zo goed in de korte, explosieve inspanningen, maar hoe langer een inspanning wordt, hoe beter. Ik woog ook nooit minder: 76,5 kilo voor 1m92. Ik zou heel graag naar Yorkshire gaan. Ik denk dat ik al bewezen heb dat ik me kan wegcijferen, of het nu voor mijn eigen of de nationale ploeg is. ”

Bondscoach Rik Verbrugghe zag El Tractor gisteren met eigen ogen aan het werk. “De naam van de helper staat vast, maar die ga ik nu niet bekendmaken”, zei hij. “Pas maandag, na de Canadese wedstrijden.”

Volgens ons kan Declercq op beide oren slapen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.