Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ex-piloot bestookt dokteres met duizenden mails na stopzetten relatie

Mechelen/Bonheiden

-

P.D.C, een voormalige piloot uit Bonheiden, is woensdag door de rechter schuldig bevonden aan belaging van een dokteres. Hij stuurde de vrouw duizenden mails en bezocht haar meerdere keren ongewenst. De man kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro, met probatie-uitstel voor vijf jaar.

Beklaagde D.C. en dokteres C. hadden een verhouding, maar nadat C. de relatie had beëindigd, begon de man haar lastig te vallen met een eindeloze barrage aan mails en ongewenste bezoekjes. De Mechelse dokteres diende in 2018 klacht in tegen de man, nadat ze al ruim een jaar werd lastiggevallen door de ex-piloot. Niet alleen stuurde de man duizenden mails, maar hij zorgde ook voor heel wat overlast door verschillende ongewenste bezoekjes in de buurt van haar woning én haar praktijk.

Opgegeven als huisarts

“Zo ging beklaagde altijd toevallig boodschappen doen in een supermarkt vlak bij haar woning. Verder probeerde hij haar ook meermaals op subtiele wijze te ontmoeten en gaf hij haar op als huisarts telkens hij werd opgenomen in het ziekenhuis”, klonk het bij de aanklager.

“Op die manier moest mijn cliënte hem dan wel opnieuw opzoeken”, zei meester Frédéric Thiebaut, die de dokteres verdedigde. De vrouw kwam zich burgerlijke partij stellen en vroeg een morele en materiële schadevergoeding. Na de klacht werd de ex-piloot opgepakt en verhoord. Hij kwam vrij onder voorwaarden nadat hij door een psychiater was onderzocht.

“De psychiater kwam tot de conclusie dat D.C. enkele narcistische kantjes heeft en er een heel groot recidivegevaar is”, zei openbaar aanklaagster Nele Poelmans. De verdediging betwistte de feiten niet, maar gaf toe dat hij verkeerd heeft gereageerd.

Meester Bart Vanmarcke, die D.C. verdedigde, verwees naar de stormachtige relatie die de twee ooit met elkaar hadden. “Die ontstond vanuit een dokter-patiëntrelatie en was een emotionele zaak”, zei de raadsman.

De schuldig bevonden D.C. moet aan de dokteres een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. (ldn)

Het beste van Enkel voor abonnees