Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ludo Marien

Antwerpen kan ‘innovatiehoofdstad’ van Europa worden

Antwerpen

-

Antwerpen is een van de zes laureaten voor de Europese iCapital Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan steden die sterk inzetten op innovatie. Over twee weken weet Antwerpen of het de ‘innovatiehoofdstad’ van Europa wordt.

Antwerpen is een van de zes laureaten voor de Europese iCapital Award, een prijs voor steden die sterk inzetten op innovatie. Over twee weken weet Antwerpen of het de ‘innovatiehoofdstad’ van Europa is.

De laureaten kunnen op een geldprijs van 100.000 euro rekenen. De winnaar van de iCapital Award krijgt daar nog eens 1 miljoen euro bovenop.

Op 25 september wordt in Brussel de winnaar bekendgemaakt. De andere vijf genomineerden zijn Bristol, Espoo in Finland, Glasgow, Nantes en Rotterdam. Antwerpen heeft ‘De Grote Verbinding’ ingezonden voor de award. Met dat project werken Antwerpen en de Vlaamse overheid samen aan het overkappen en rondmaken van de Antwerpse Ring. Ook innovatieve bedrijven zoals imec, BlueHealth Innovation Center en Stadslab 2050 zijn hierbij betrokken. (pvdp)

Het beste van Enkel voor abonnees