Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ook de Burger King in Hasselt, op de hoek van het Kinepolisgebouw, opent met een Crash Test. SVDI

Eerste Burger King opent volgende week in Hasselt

Hasselt

-

Volgende week woensdag opent de eerste Burger King van Limburg zijn deuren, aan de Kinepolis in Hasselt. De eerste honderd mensen die verkleed komen als koning, eten gratis.

In de vroegere Quick aan de Kinepolis worden momenteel de laatste loodjes gelegd. De tijd dringt dan ook, want woensdag om 10.30 uur opent Burger King er zijn 28ste Belgische restaurant, het eerste in Limburg. Amper twee weken later, op 1 oktober, opent Burger King 2 in Bilzen.

Net als bij de allereerste Burger King, die in 2017 opende in Antwerpen, ligt ook dit restaurant vlakbij een bioscoop. “Met een ruime parking, een grote binnenspeeltuin voor kinderen en twee terrassen. Ons Hasselts restaurant beschikt over mooie troeven”, zegt franchisenemer Heidi Hamerijckx. De fastfoodzaak krijgt ook een drive-in.

“Binnen kunnen er 347 klanten terecht. De voorbije weken namen we een dertigtal nieuwe medewerkers in dienst. Met dat team zullen we ons beste beentje voorzetten voor onze klanten. We willen de Limburgse reputatie als meest gastvrije provincie van het land graag mee uitdragen.”

Crash Test 2

Hasselt mag dan wel eerder openen, het restaurant haalde toch ook een beetje de mosterd in Bilzen. Ook aan de Kinepolis komt er immers een Crash Test. De dag voor de opening, op dinsdag 15 september dus, zullen 85 gelukkigen er met een groepje van vier gratis en voor niks mogen gaan eten. Zo kan het personeel in avant première meemaken hoe werken in een volle Burger King gaat. “De Crash Test zal plaatsvinden van 18.30 tot 20.00 uur”, vertelt woordvoerder Annelies Vanvelt. “Zij mogen dan een menu bestellen, met daarbij een extra zoals een koffie of een dessert. In Bilzen kregen we mailtjes van 380 kwartetten, maar we hebben maar plaats voor 80 groepjes. In Hasselt kunnen 85 groepjes van vier komen eten.”

Wie er niet bij is maar toch een gratis burger wil, moet woensdag in de verkleedkoffer duiken. “De eerste honderd klanten die woensdag verkleed als koning opdagen, krijgen een gratis hamburger”, zegt Heidi Hamerijckx. (joge/dj)

Inschrijven voor de Crash Test: BKHasselt@gaga.be

Het beste van Enkel voor abonnees