Nederlandse YouTube-sterren gearresteerd bij mysterieuze Area 51 in VS

Nederlandse YouTube-sterren gearresteerd bij mysterieuze Area 51 in VS

De politie van het Amerikaanse Nye County zegt dinsdag twee Nederlanders te hebben gearresteerd, die het zwaar beveiligde ‘Area 51’ in Nevada wilden binnendringen. Volgens lokale media gaat het om de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21).

De twee werden gesnapt in hun auto op de zogenaamde Nevada National Security Site (nabij Area 51) in Nye County, toen ze al enkele kilometers het terrein waren binnengedrongen. Volgens de lokale televisiezender FOX5 verklaarde het duo dat ze heel goed Engels begrepen, maar bewust de borden ’Do Not Enter’ en ’ No Trespassing’ (streng verboden toegang) te hebben genegeerd, omdat ze het terrein wilden verkennen.

735.000 volgers

Toen Granzier vertelde dat hij een YouTuber is en een video voor zijn kanaal wilde maken - hij heeft 735.000 volgers - besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera’s, een drone en opnames, die al van het terrein waren gemaakt, gevonden. Beide Nederlanders werden daarop gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Nederlandse YouTube-sterren gearresteerd bij mysterieuze Area 51 in VS
Foto: AP

Aliens

Area 51 dat onderdeel is van de Nevada National Security Site, is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de woestijn van Nevada, waarover al decennia geruchten gaan dat er buitenaardse ruimteschepen en ‘aliens’ worden bewaard.

Onder het motto “Zo’n grote groep kunnen ze niet stoppen” maakte de Amerikaan Matty Roberts in juli een Facebook-event aan om de mysterieuze luchtmachtbasis op 20 september binnen te dringen. Hij kreeg ruim twee miljoen aanmeldingen, plus een bezoekje van de FBI, waardoor hij de ‘bestorming’ annuleerde en zich terugtrok. Of Granzier en Sweep hierbij betrokken waren, is niet bekend.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees