Opnieuw spontane acties bij Proximus na vertrek Dominique Leroy

Opnieuw spontane acties bij Proximus na vertrek Dominique Leroy

Foto: BELGA

Bij Proximus zijn donderdag opnieuw spontane stakingsacties uitgebroken. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN.

LEES OOK. Nieuwe CEO Proximus zal meer verdienen

Spontane werkonderbrekingen zijn vooral in Wallonië uitgebroken. Er zijn acties in Charleroi, Namen, Luik, Libramont, Verviers en Saint-Vith. Maar ook in Kortrijk zijn er acties, luidt het bij de vakbonden.

Het gaat om spontane acties. De vakbonden hebben niet opgeroepen tot stakingen, maar steunen die wel. “We begrijpen het gemoed van de werknemers. Ze ervaren het vertrek van de CEO als verraad, een dolk in de rug. Het personeel vindt dat de CEO haar plaats niet meer heeft in het bedrijf”, klinkt het.

Volgens de directie gaat het om een signaal van ongerustheid bij het personeel. “We moeten daar antwoord op kunnen bieden”, erkent het bedrijf. “Na meer dan acht maanden intensief overleg is het duidelijk dat de directie vastberaden is de onderhandelingen tot een goed eind te brengen en zo snel mogelijk een punt te zetten achter een lange periode van onzekerheid voor veel personeelsleden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees