Remco Evenepoel verhuist toch niet naar Monaco: “Mijn ouders vonden het niets voor mij: te mondain, te hautain”

Remco Evenepoel verhuist toch niet naar Monaco: “Mijn ouders vonden het niets voor mij: te mondain, te hautain”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel verhuist dan toch niet naar Monaco. Het 19-jarige wielertalent had het plan opgevat om in Zuid-Frankrijk te gaan wonen om daar beter te kunnen trainen voor het grote rondewerk, maar na een bezoek van zijn ouders aan het prinsdom heeft de renner zich bedacht.

“Mijn ouders zijn met Patrick Lefevere naar Monaco gegaan en lieten me weten dat het toch niet echt iets voor mij is”, aldus Remco Evenepoel. “Ik ben er nu eigenlijk niet me bezig: ik focus me nu op de wedstrijden in Canada en het WK, daarna zullen we met de ploeg bekijken hoe we het gaan aanpakken.”

“Monaco is niks voor Remco”

“Monaco is niks voor Remco”, zegt papa Patrick Evenepoel. “We zijn gaan kijken en kwamen samen met Patrick Lefevere tot de vaststelling dat het daar toch wat te mondain en hautain is voor Remco. Het is zijn wereld niet. We hebben dan samen met de ploeg de beslissing genomen om hem nog niet te laten verhuizen. Het is ook zeer duur, hé.”

Toch wil Remco, vooral in de winter, kunnen trainen in de bergen. “We blijven, samen met de ploeg, zoeken naar een oplossing. Misschien kan hij in Calpe langer in het hotel verblijven waar Deceuninck-Quick Step op stage gaat. Of we huren daar iets. De familie was ook van plan om eens naar Andorra te trekken, op bezoek bij ploegmaat Julian Alaphilippe. We bekijken het rustig, er is geen haast. Nu focust hij zich volledig op het WK.”

Remco Evenepoel verhuist toch niet naar Monaco: “Mijn ouders vonden het niets voor mij: te mondain, te hautain”
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De renner van Deceuninck-Quick Step blijft voorlopig dus gewoon bij zijn ouders in het Vlaams-Brabantse Schepdaal wonen.

Evenepoel rijdt vanavond de Worldtourwedstrijd in het Canadese Québec. Zondag volgt dan de koers in Montréal. Binnen veertien dagen rijdt hij dan in Yorkshire de WK-tijdrijd en -wegrit.

LEES OOK.Remco Evenepoel: “Om de beste te worden, moet je hard werken. En ik ben van plan om de beste te worden”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.