Na moord op echtpaar in Wallonië: “Zoon van vrouw kwam niet om door criminele daad”

Na moord op echtpaar in Wallonië: “Zoon van vrouw kwam niet om door criminele daad”

Henry Vanlerberghe (69) en Lena Vangheluwe (66) werden in deze woning teruggevonden. Foto: SP, IF

Kluisbergen -

Uit de autopsie op het lichaam van de zoon van de vrouw die samen met haar echtgenoot omgebracht werd in het Henegouwse Thimougies (Doornik), blijkt dat hij niet omkwam door een criminele daad. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket, dat verder geen details over de zaak geeft.

Het koppel werd vrijdag 6 september gevonden in hun huis in het dorp Thimougies. Henry Vanlerberghe en Lena Vangheluwe hadden tot hun pensioen een groentewinkel uitgebaat in het Oost-Vlaamse Kluisbergen. Het parket van Doornik-Bergen, een onderzoeksrechter en het laboratorium van de federale gerechtelijke politie van Doornik stapten ter plaatse af. Het koppel werd door messteken om het leven gebracht, bevestigde het parket van Doornik.

LEES OOK: Gepensioneerd koppel brutaal vermoord, lichaam van zoon teruggevonden in Schelde: “Lena had een moeilijke relatie met haar zoon”

Het lichaam van de zoon werd op donderdag 5 september door de brandweer uit de Schelde gehaald in Oudenaarde. Het gaat om een zoon uit het eerste huwelijk van de vrouw. De Oudenaardse afdeling van het Oost-Vlaamse parket stelde dat er voorlopig geen aanwijzingen waren van kwaad opzet, en meldt vrijdag dat de man niet omkwam door een criminele daad of door tussenkomst van derden. Het ging vermoedelijk om een wanhoopsdaad, maar dat kan het parket niet bevestigen.

Het onderzoek moet uitwijzen of de zoon iets te maken had met de dood van het koppel. Het lichaam van de zoon werd ontdekt voor de lichamen in Doornik, maar mogelijk was het echtpaar al eerder omgebracht.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS