Hommeles in Vuelta: Movistar trok door op moment dat leider Roglic bij valpartij betrokken was

Hommeles in Vuelta: Movistar trok door op moment dat leider Roglic bij valpartij betrokken was

Foto: rr

De 19e etappe in de Vuelta leek een rustige overgangsrit te worden, met een kopgroep die voor het peloton uit reed en daarbij geen enkele bedreiging voor het klassement. Tot een grote valpartij in het peloton op 66 kilometer van de streep voor ophef zorgde want ook leider Roglic was erbij betrokken... terwijl Movistar tegen alle ongeschreven wetten zondigde en vol doortrok in waaiers.

LEES OOK. Rémi Cavagna van Deceuninck-Quick Step rondt knappe solo af in Vuelta

Bij het ingaan van een dorpje gingen heel wat renners tegen de vlakte: Jumbo-Visma was het ergst getroffen want Tony Martin moest zelfs opgeven en ook leider Primoz Roglic stond te voet. Movistar reed op dat moment op kop van een groepje dat ontsnapte aan het onheil en eerste man Soler zat tussen twee vuren: doorrijden of wachten. Na overleg met de volgwagen reed Movistar gewoon door. En alsof de crash nog niet voldoende was, begon ook de wind zijn ding te doen. Zo kregen we plots Roglic te zien terwijl die moederziel alleen achter een groep met Lopez en een deel van zijn knechten reed, op meer dan ene minuut van de waaier van wereldkampioen Alejandro Valverde en zijn consorten...

 

 

De ongeschreven regel is dat er na pech van de leider niet wordt doorgereden. Movistar leek die regel echter aan hun laars te lappen. Op sociale media was er meteen heel wat te doen over die actie en iets meer dan tien kilometer later gooide Movistar dan toch de handdoek in de ring, op aangeven van de ploegleiding. Soler maakte zich nog druk en wilde koersen maar Valverde hield zijn jonge landgenoot in toom met een duidelijk handgebaar: “Inhouden, jij.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.