Maanden voorbereid, maar comeback Kim Clijsters lekte niet uit

Het plotse nieuws over de comeback van Kim Clijsters verraste donderdag iedereen. Dat ze er al lange tijd mee bezig was, bleek uit de strak georganiseerde manier waarop het nieuws werd bekendgemaakt: een post op haar Instagrampagina met een bijzonder filmpje, een pr-agentschap die de media nadien liet inbellen op een conferencecall en een uitgebreide reactie van haar echtgenoot Bryan later op de avond via persagentschap Belga.

LEES OOK. Kim Clijsters maakt comeback met hulp van haar man Brian Lynch: “Ik pas mij aan voor mijn vrouw en kinderen”

Maanden voorbereid, maar comeback Kim Clijsters lekte niet uit
Foto: REUTERS

Maar een dag na de bekendmaking zocht Kim Clijsters opnieuw de rust op. “Kim heeft donderdag de moeite gedaan om iedereen op de hoogte te brengen”, zegt haar manager Bob Laes. “Op een gegeven moment móét je wel beginnen te communiceren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook antidopingregels waarmee rekening gehouden moet worden. Als je opnieuw in de competitie wil meedoen, moet je dat aangeven. Het was gewoon het geschikte moment om ermee naar buiten te komen.”

LEES OOK. In de sport, de politiek of de zakenwereld, voor comebackers blijft de top lonken: “Zij zullen het altijd voelen kriebelen” (N+)

Volgens Clijsters ontstond het idee van haar comeback tijdens de Australian Open begin dit jaar, na een gesprek met haar gezin. Dat het nieuws in de maanden nadien niet uitlekte, is opmerkelijk. “De intieme kring wist het. Maar hoeveel mensen? Daar ga ik niet verder op in”, zegt haar manager.

Volgens Laes wil Clijsters zich de komende weken weer volop focussen op haar gezin en de trainingen. “In november zullen we de balans opmaken. Maar nu vragen we wat respect voor haar rust. Ze blijft nu doortrainen en we zullen wel zien wanneer zij klaar is.”

LEES OOK. Vlamingen steken de draak met comeback Kim Clijsters in grappige parodie: “Let’s sit back one more time”

Ondertussen is het ook uitkijken naar een documentaire over de comeback van Kim Clijsters. Productiehuis De Mensen werd in april al gecontacteerd om haar terugkeer te volgen. Er is uiteraard al interesse uit binnen- en buitenland, maar waar en wanneer het resultaat te zien zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.

LEES OOK. Zo straf is de comeback van Kim Clijsters: van IJsland over Cuba, van Chili tot Australië, de hele wereld praat erover

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.