Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Fnac zal ondergebracht worden in het afgewerkte gebouw dat oorspronkelijk ‘Havenzicht’ genoemd werd. SVDI

Al twee derde van winkeloppervlakte verhuurd

Fnac komt naar Quartier Bleu

Hasselt -

Fnac zal in het voorjaar van 2020 een nieuwe winkel openen van 1.000 vierkante meter in het project Quartier Bleu aan de Hasseltse kanaalkom. Daar zullen klanten terecht kunnen voor boeken, cd’s, dvd’s, games, computers, smartphones, tv’s, fototoestellen en kleine elektro.

Dat Fnac naar Hasselt - en meer bepaald Quartier Bleu - zou komen, werd al langer in de wandelgangen gefluisterd, maar nu is het officieel. “We zijn erg blij dat we hebben kunnen inspelen op de verwachtingen van Fnac, die op zoek was naar een locatie in Hasselt. Dit wordt tegelijk een enorme aanwinst voor Hasselt als winkelstad”, stelt Philippe Onclin van Quartier Bleu. “Fnac zal een aantrekkingspool zijn voor klanten uit alle hoeken van de regio. We zijn zeer tevreden dat deze internationale keten nu eindelijk ook in Hasselt en Limburg neerstrijkt”, gaat Olivier Vanderbrempt van Quartier Bleu verder.

Meerwaarde

“We willen ons meer toeleggen op winkels van middelgrote omvang, zoals we eerder gedaan hebben in Aalst en Charleroi”, zegt Charles-Henri de Maleissye, algemeen directeur van Fnac Belgium. “Daarnaast geloven we sterk in de commerciële opportuniteiten die Hasselt ons kan bieden. Bovendien is Quartier Bleu gemakkelijk toegankelijk vanuit de stad en is er voldoende parkeergelegenheid. We zijn er dan ook van overtuigd dat we, met het productaanbod van Fnac, een belangrijke meerwaarde voor het shoppen in Hasselt zullen bieden.”

In de eerste vestiging van Fnac in Limburg zullen vijftien voltijdse mensen tewerkgesteld worden.

Meer nieuwe namen

Philippe Onclin Quartier Bleu “Dit wordt een enorme aanwinst voor Hasselt als winkelstad”

Intussen is twee derde van de winkeloppervlakte van Quartier Bleu verhuurd. “De komst van AS Adventure en restaurant Rauw hebben we al officieel aangekondigd en binnen enkele weken worden meer nieuwe namen van winkels die in het voorjaar van 2020 openen, gelost. De keuze van Fnac om in het al afgewerkte gebouw te trekken, dat oorspronkelijk ‘Havenzicht’ werd genoemd, geeft aan dat we op die manier de link met de binnenstad willen leggen. Fnac wordt een van de dragende motoren in dit verhaal”, besluit Onclin.

Het beste van Enkel voor abonnees