Herman Verbruggen zag leven voorbij flitsen tijdens opnames ‘De Kampioenen’: “Voor hetzelfde geld was het echt gedaan”

Een scène waarin Herman Verbruggen en An Tuts moesten spelen dat hun kayak kapseisde, werd plots harde realiteit. En hoewel Tuts zich snel kon bevrijden, bleef Verbruggen ondersteboven en onder water vastzitten in de kayak. “Dat is niet heel bevorderlijk voor uw relatie met water.”

De draaidag zat er bijna op, maar voor een scène waarin de kayak van Marcske en Doortje volledig ronddraaide in het water, moest er nog één shot opgenomen worden. Het volledige ronddraaien van het bootje was al gefilmd met twee ervaren kayakkers, maar Verbruggen en Tuts moesten wel nog de aanzet filmen. Even doen alsof ze het water in zouden plonsen dus. “Maar die kayak kantelde dus wel he.”

Verbruggen vertelt zijn verhaal in ‘De familie van Elsen’ op Joe. “Ann vond al snel een manier om zichzelf onder water los te maken, maar mij lukte dat niet. Ik geraakte niet los en die kayak dreef weg op de rivier, terwijl ik er dus ondersteboven aan vast hing in het water.”

“Ik was in grote paniek en de hele tijd gebeurde er niets. Net toen ik mijn eerste slok binnen had, werd de kayak omgedraaid.” De twee ervaren kayakkers waren het water ingelopen om Verbruggen te redden. “Voor hetzelfde geld was het echt gedaan he. Het is trouwens ook niet bevorderlijk voor je relatie met water. Mij moet je niet in een zwembad onderduwen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees