Nieuwe ontwikkeling in zaak rond moord op Philips-miljardair: “Mysterieuze minnaar speelt sleutelrol”

Nieuwe ontwikkeling in zaak rond moord op Philips-miljardair: “Mysterieuze minnaar speelt sleutelrol”

Tob Cohen en zijn echtgenote Sarah Wairimu Kamotho. Foto: De Telegraaf

De vermoedelijke minnaar van de Keniaanse vrouw van de vermoorde Nederlandse zakenman Tob Cohen, speelt volgens plaatselijke media een sleutelrol in de zaak tegen de van moord verdachte vrouw, Sarah Wairimu Kamotho. De moord is groot nieuws in het land waar Cohen woonde en eerder de baas was bij Philips Oost-Afrika. Ondertussen is ook de broer van Wairimu Kamotho gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Cohen.

Het openbaar ministerie moet volgens Keniaanse media opschieten een beschuldiging te formulieren omdat Wairimu al meer dan twee weken geleden is gearresteerd. Wairimu moet daarom maandag opnieuw voor de rechter verschijnen.

“Mysterieuze minnaar”

Cohen was al geruime tijd verwikkeld in een vechtscheiding en was sinds 19 juli spoorloos. Zijn stoffelijke resten werden vrijdag aangetroffen achter zijn villa in een voorstad van Nairobi, Kitisuru. “De mysterieuze minnaar” Peter Karanja was volgens Keniaanse media op zijn minst betrokken bij het laten verdwijnen van het lichaam in een oude met cement afgedekte septic tank achter het huis.

LEES OOK. Liet echtgenote Sarah de vermiste Philips-miljardair Tob Cohen in beton gieten? (N+)

Karanja kwam volgens The Daily Nation bij de rechercheurs in beeld toen een personeelslid van Cohen en Wairimu zijn oorspronkelijke verhaal dat Cohen 20 juli uit eigen beweging wegging, introk en met een ander verhaal kwam. Dat leidde donderdag naar Karanja. Die heeft de politie naar het lichaam van Cohen geleid.

De advocaat van Wairimu, Philip Murgor, heeft haar onschuld opnieuw betuigd.

Zwager gearresteerd

Ondertussen werd John M., de broer van Wairimu Kamotho, zaterdag door de lokale politie gearresteerd. De autoriteiten vermoeden dat de man ook een rol heeft gespeeld bij de moord op zijn zwager. M. werd in Runda, een van de buitenwijken van Nairobi, in de boeien geslagen. Hij zou zich daar verborgen hebben gehouden voor de politie, meldt De Telegraaf.

Volgens lokale media zou de broer van Wairimu Kamotho al geruime tijd met een bipolaire stemmingsstoornis en onlangs ontslagen zijn uit een gespecialiseerd ziekenhuis.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees