Blik borstbollen van Wycam's is de meest opvallende

FOTO-VIDEO. Veertien ballonnen kiezen het luchtruim boven 't Kasseitje

Het is Kasseitjeskermis, en die is sinds mensenheugenis verbonden met de ballonmeeting. Zaterdagavond gingen er veertien stuks de lucht in, al was het kantje boordje of ze het luchtruim zouden kiezen. Mooi weer natuurlijk, maar... er was nauwelijks wind. "Vijf knopen op de grond", vertelde vluchtdirecteur Roy Sax, "dus niet treuzelen als je in een uur over Gent wil vliegen." De zwakke wind uit het zuidoosten dreef het kleurrijke spektakel over Oostakker, Sint-Amandsberg, Gent, Wondelgem en Sleidinge waar een deel voet aan de grond zette.

De ballon van 'Think-Pink' werd vooruitgestuurd en mocht al snel een briefing doen vanuit de lucht naar de wachtenden. Waarna de gigantische vlammen in het nylondoek werd gejaagd, een prachtig spektakel. De ballon van Wycam's - gloednieuw sinds september - was zonder meer de mooiste: een reusachtig blik van wat wij vroeger borstbollen noemden. U kent ze wel, de keiharde en gigantisch grote bruine vierkante spekken, die je nauwelijks in je mond kreeg. "Wat is dat papa? Oh jongen, dat zijn heel oude snoepjes van vroeger", klonk het in een gesprek tussen een vader en zoon achter de nadars. Juist, borstbollen dus. Lochristi Blogt mocht tussen de rieten manden, de steekvlammen en de honderden vierkante meters stof laveren. Klik en kijk wat er allemaal komt kijken bij de ballonmeeting op 't Kasseitje. De laatste ballon die de lucht inging was overigens die van vluchtdirecteur Roy Sax, die eerst de dertien andere collega's veilig de lucht had ingestuurd. 

Morgen doen ze het nog eens over op 't Kasseitje, officieel een half uurtje later (om 17.30 uur dus). Met speciale aandacht voor ballonnen in speciale vormen. Vroeger naar de Stationsstraat afzakken mag ook, voor visueel spektakel. Later ook, want dan is er nog vuurwerk en een optreden van Partie Party. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio