Nationaal op naar de 340 000 azalea's voor Kom op tegen Kanker

Plantjesweekend vestigt nu al record van 2500 stuks in Lochristi

Vandaag is het uw laatste kans om een azalea (7 euro) te kopen voor Kom op tegen Kanker. De 25ste editie is nu al bijzonder, want vandaag worden gegarandeerd records gebroken. In Lochristi is dat al het geval: Christoph Stevens van FlorAmor, die de azalea's kweekt, verkocht samen met Heidi Poelman de laatste palletjes aan de Delhaize in Lochristi. "Als die op zijn, zitten we aan 2 500, een nieuw record", klonk het. Wit, roze, rood.. keuze genoeg aan een binnenlands product in Lochristi gekweekt. Mooier kan niet.

"We blijven bewust kiezen voor een product van bij ons, we gaan geen stiften of stylo's verkopen uit China", aldus de trekkers van het Kom op tegen Kanker-plantjesweekend deze ochtend aan de Delhaize. Af en toe ook eens een kritische vraag van de klanten, onder meer of de azalea's niet met kankerverwekkende stoffen zijn behandeld. Niet dus, want de overgrote meerderheid is biologisch geteeld, vertelt Christoph ons, en hij kan het weten want alles wat in Vlaanderen aan de man wordt gebracht, komt uit eigen huis. De voorbije dagen kon u KotK steunen aan de gemeenteschool, aan de Delhaize, de Colruyt en voor het eerst ook aan Aldi in Dorp-Oost. Vandaag kan u ook op de markt in Zaffelare nog terecht en in Beervelde. Het verkoopgebied breidt nog alsmaar uit, want ook in Lokeren zijn er een aantal vrijwilligers maar geen coördinator. Christoph heeft zich ondertussen al geëngageerd om dat volgend jaar ook daar op zich te nemen. "We kunnen nog altijd vrijwilligers gebruiken, want van buitenaf is het moeilijk om mensen bij te vinden. Ik flyerde 800 oproepen aan scholen in Lochristi, en er kwam zo goed als geen respons op. Het lukt dan wel via vrienden van mensen die al meewerken", vertelt hij, terwijl hij de laatste kartons voor Delhaize aansleept. "En vanmiddag als het afgelopen is, trakteer ik op pinten. Dus dat is ook al een reden om te komen meehelpen."

Hoe gul Vlaanderen is geweest tijdens het Plantjesweekend ten voordele van Kom op tegen Kanker, kan u vanavond horen en zien in het Eén-journaal van 19 uur. Christoph kan u contacteren via mail: christophstevens@telenet.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio