Anderlecht haalt 16-jarig Noors toptalent, meldt...Michel Verschueren

Anderlecht haalt 16-jarig Noors toptalent, meldt...Michel Verschueren

De jonge garde van Vincent Kompany bij Anderlecht krijgt naar versterking van de 16-jarige Kristian Arnstad. Het was nota bene Michel Verschueren, vader van manager Michael, die op Twitter bevestigde dat de Noor een contract tekende. Paars-wit bevestigde intussen dat de beloftevolle middenvelder een contract voor drie seizoenen tekende.

Arnstad is aanvoerder van de Noorse U16. De middenvelder kon naar onder meer Manchester United (waar hij al stage liep) en Sporting Lissabon, maar zou in Anderlecht een springplank naar de top zien.

Nog voor Anderlecht de transfer bekendmaakte, was daar ex-manager Michel Verschueren die op Twitter “Frank en Michael” feliciteerde. De eerste is Frank Arnesen, die begin dit jaar als technisch directeur gehaald werd, de tweede is natuurlijk zoon Michael, die in de schoenen van zijn vader trad als manager van de Brusselaars.

Enkel uren na Mister Michel was het aan Anderlecht om officieel uit de hoek te komen.

Arnstad is aanvoerder van de Noorse U16 en debuteerde dit seizoen al voor Stabaek in het eerste elftal. “Door voetbalkenners wordt hij beschouwd als het grootste Scandinavische voetbaltalent van de jongste jaren”, klinkt het in de mededeling van paars-wit.

“Het is een heel bewuste keuze geweest om naar RSC Anderlecht te komen”, aldus Arnstad. “Deze club heeft in Europa een geweldige reputatie op het vlak van jeugdopleiding. Bovendien krijg je hier als jonge speler duidelijk ook kansen. De speelstijl die Vincent Kompany in deze club wil slijpen, is ongelofelijk aantrekkelijk. Aan mij om het waar te maken, eerst bij de U21 en in een later stadium hopelijk bij de A-kern.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.