Stopt Kevin Strijbos met motorcross? “Misschien laatste GP uit carrière gereden”

Stopt Kevin Strijbos met motorcross? “Misschien laatste GP uit carrière gereden”

Foto: BELGA

Kevin Strijbos kende zondag geen succesvolle GP van China, de laatste MXGP-wedstrijd van het WK motorcross. De 34-jarige Belg van Yamaha kwam in de eerste manche ten val en gaf op. Strijbos houdt er rekening mee dat hij in China zijn laatste GP afwerkte uit zijn loopbaan.

“Ik blesseerde mijn schouder bij een stevige crash in de eerste manche en startte niet in de tweede”, schreef Strijbos even nadien op Instagram. “Dus de laatste GP uit 2019 en misschien de laatste uit mijn loopbaan verliep niet als gepland. Spijtig maar het is zo. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik ben nog altijd gemotiveerd maar het is gewoon moeilijk om een team te vinden. Als het mijn laatste GP was, wil ik iedereen die me doorheen de jaren geholpen heeft danken. Fans, teams, sponsors, vrienden, familie,... Ik blijf nu wel positief want binnen twee weken volgt de Motorcross der Naties waar we met Team Belgium volop voor strijden.”

Strijbos eindigde dit jaar als 22e in de MXGP-klasse, maar nam lang niet aan alle manches deel. De Belg draait al sinds begin jaren 2000 mee in het circuit en kroonde zich in 2006 en 2007 tot vicewereldkampioen. In 2004 won ‘The Kid’ met het Belgische team de Motorcross der Naties. Doorheen de jaren moest hij veelvuldig afrekenen met blessures, waardoor nieuwe grote triomfen uitbleven.

De Motorcross der Naties in het Nederlandse Assen sluit dit jaar op 29 september het seizoen af.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.