Het drumstel van Andy wordt gestolen de avond voor hij moet optreden: “En dan hebben ze de duurste stukken niet eens meegenomen”

Andy met zijn drumstel in betere tijden. De bestelwagen stond gewoon voor zijn deur. Foto: rr en ptb

Mesen -

Drummer Andy Labalette (39) uit Mesen werd afgelopen weekend geconfronteerd met een opmerkelijke diefstal: zijn drumstel verdween ’s nachts uit de bestelwagen voor zijn deur. “Dit is een zeer vreemde diefstal.”

“De diefstal moet in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2 uur gebeurd zijn”, vertelt Andy. “Mijn bestelwagen stond voor de deur geparkeerd aan mijn woning in de Armentiersstraat in Mesen. Ikzelf heb niets gehoord. Achteraf bleek dat toch een aantal buurtbewoners iets verdacht hadden opgemerkt. Een oudere dame merkte die nacht vier jonge gasten op in de nabijgelegen Korte Mooiestraat. Ze waren verhuld met een kap en trokken aan deurklinken van voertuigen. Een andere vrouw had een blauwe citroën Berlingo met Franse nummerplaat betrapt op haar oprit en had hem achtervolgd tot aan de Franse grens. Maar blijkbaar zijn ze allebei niet naar de politie gegaan.”

Optreden daags nadien

“Ik deed ondertussen aangifte bij politie Arro Ieper en Komen-Waasten, die de beelden analyseren van een camera aan de grens. Bij mijn weten ben ik voorlopig de enige in Mesen met schade. De dieven namen bijna heel mijn drumstel mee. Het is een vreemde diefstal, want de duurste stukken, de cimbalen, lieten ze liggen.”

Andy is drummer in bijberoep. “Ik moest eigenlijk zaterdag optreden met covergroep Shaker op de Komense Bierfeesten. Daarom had ik mijn instrument vrijdag al in de bestelwagen geladen. Ik heb dan maar een drumstel gehuurd voor dat optreden. Mijn matgrijs drumstel van het merk Tama heeft blauwe doorzichtige vellen van het merk Evans. Het instrument, zonder de cimbalen, is ongeveer 1.600 euro waard. Ik heb al verschillende tweedehandssites gecontroleerd of hij daar nergens te koop stond. Tevergeefs.”

Politiezone Arro Ieper merkte de laatste maanden een stijging van het aantal diefstallen uit bestelwagens en geeft op hun website enkele preventietips.

Enkele voorbeelden: installeer camera’s, alarmen, trackingsystemen of een inbraakvertragende trekhaak- en bestelwagenslot, zorg dat waardevol materiaal niet zichtbaar is, registreer en verzeker je materiaal, parkeer met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een poort, muur of de voorkant van een ander voertuig, meld abnormaal gedrag en vraag verhoogd politietoezicht aan.

INFO

www.arroieper.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees