Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  AFP

Boris Johnson waarschuwt EU: “Hoe bozer de Hulk, hoe sterker hij wordt”

De geplaagde Britse eerste minister Boris Johnson geeft de moed niet op. Volgens hem gaat het zelfs de goede kant op met het Brexit-akkoord. “Er worden enorme vooruitgangen geboekt”, zei hij in een interview met Mail on Sunday. “Er zal veel werk zijn voor 17 oktober (de datum van de laatste EU-top voor de eventuele Brexit, nvdr.). Maar ik ga naar de top en ga een akkoord bereiken. Ik ben echt hoopvol.”

Voorts vergeleek Johnson zijn land nog met de superheld Hulk. “Hoe bozer de Hulk, hoe sterker hij wordt en hij kan altijd ontsnappen, hoe hard hij ook vast lijkt te zitten en dat is hetzelfde met dit land.”

Intussen nam de voormalige Britse premier David Cameron expliciet afstand van Johnson en de andere conservatieven die bij het Brexit-referendum campagne voerden voor vertrek uit de EU. In een interview met The Times noemt hij hun gedrag walgelijk. “Feitelijk sloopten ze het kabinet waar ze zelf deel van uitmaakten.” Spijt van het uitschrijven van een referendum heeft Cameron niet. De kwestie-Europa moest aan de orde worden gesteld, klinkt het. (agg, blg)