Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Barbara Dex is al sinds haar kindertijd gefascineerd door mode.   Mia

Het punt achter de naam heeft speciale betekenis

Barbara Dex opent kledingwinkel Babs.: “Dit is een jeugddroom die uitkomt”

Mol

-

Zangeres Barbara Dex (45) opent in het weekend van 27 september haar eigen kledingwinkel Babs.. “Deze nieuwe uitdaging is een jeugddroom die uitkomt”, zegt ze.

 Mia

Barbara Dex heeft er altijd van gedroomd om een eigen boetiek te hebben en over elf dagen is het zover. Dan opent Babs., een kledingwinkel voor vrouwen, waar ook accessoires worden verkocht. “De naam was snel gekozen. Voor de goede vrienden en familie ben ik Babs. Babs is tof, speels, leuk en vrouwelijk.”

Het punt achter de naam heeft voor haar ook een speciale betekenis. “Dat ben ik. Als ik het nu niet probeer, zal ik nooit weten of het iets voor mij zou zijn. Het punt wil zeggen: ik ga me volledig smijten. Hier ben ik. Het is een kinderdroom die in vervulling gaat.”

Tattoo

 Mia

Ze heeft de naam ook laten tatoeëren op haar arm. Al van in de lagere school is Barbara gepassioneerd door mode. “Mijn tante had vroeger een lingeriewinkel en als we op bezoek gingen, zat ik meer in de winkel dan achteraan bij mijn tante aan de koffietafel. Ik vond een eigen boetiek als kind al fascinerend.”

Barbara Dex Babs. “Het punt wil zeggen: ik ga me volledig smijten. Hier ben ik”

Barbara studeerde in het middelbaar dan ook mode en kleding aan het Heilig Graf in Turnhout. “Maar toen kwam het Songfestival en heb ik niet de kans gehad om er iets mee te doen.”

Haar deelname aan de liedjeswedstrijd bleef niet onbesproken. “Het kleed van Eurosong typeert mijn deelname. Er is zelfs een award aan gekoppeld”, zegt ze. Die award gaat naar de slechtst geklede deelnemer van het festival. “Maar mensen evolueren. Ik was toen 18. Mijn stijl is veranderd en ik kreeg de afgelopen jaren al vaak complimenten over mijn kledij. Daardoor is het gevoel van een eigen winkel nog meer gegroeid.”

Het pand in de Martelarenstraat 70 was vroeger een schoonheidsinstituut. Barbara en haar man Patrik hebben er hard gewerkt. “Op 1 juni kregen we de sleutel en we hebben alles zelf gedaan: kledingrekken, parket, tafel, elektriciteit en nog veel meer. We hebben onze ziel erin gelegd.”

 Mia

Dat is voor Barbara belangrijk. “Ik hou ook van het sociale contact. Er is niks leuker dan met andere vrouwen te babbelen over fashion. Als ik een voorbeeld kan zijn voor veel vrouwen dan is dat de ideale manier om mijn ding te doen.”

Geurkaarsen

De zangeres zal zelf in de winkel staan. “Ik zal dit combineren met mijn zangcarrière. De openingsuren zijn van 11 tot 17 uur dus dan kan ik zonder problemen om 20 uur ergens op een podium staan. Op termijn zal er op donderdagavond wel eens een laatavondshopping zijn of zal ik ’s zondags een brunch geven.”

Je kan in de winkel naast kleding ook accessoires vinden. “De kleding is hip, trendy, betaalbaar en kwaliteitsvol in combinatie met accessoires zoals handtassen, sjaals, schoenen, juwelen en leuke relatiegeschenkjes zoals theelichtjes of geurkaarsen. Ik wil een breed publiek trekken en heel toegankelijk zijn.”

Op schema

Ze heeft nog tien dagen om alles klaar te krijgen voor de opening op 27 september. “Ik zit mooi op schema. Maar ik ben wel een beetje zenuwachtig. Ik hoop dat het in de smaak valt en dan zien we wel.”

Babs., Martelarenstraat 70, Mol, 014.50.68.80, www.kledingbabs.be

Het beste van Enkel voor abonnees