Verdachte van steekpartij Staden aangehouden voor poging doodslag: “Beide mannen zouden relatie hebben gehad”

Verdachte van steekpartij Staden aangehouden voor poging doodslag: “Beide mannen zouden relatie hebben gehad”
Staden -

Een van de personen betrokken bij een steekpartij in het West-Vlaamse Oostnieuwkerke (Staden), zal worden aangehouden op verdenking van poging doodslag. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Beide mannen zouden een relatie gehad hebben.

De feiten dateren van afgelopen donderdag en speelden zich af in de woning vlakbij autohandel Yvo langs de Diksmuidesteenweg. In het huis van de zaakvoerder van de garage raakte de 50-jarige Y.V. verwikkeld in een steekpartij met een man van Afrikaanse origine, de 20-jarige A.A. Die verbleef bij hem en zijn partner. Om een nog onbekende reden kwam het in de badkamer tot een steekpartij. Een van de betrokkenen liep daarna in ontbloot bovenlijf de weg op, de andere werd aangetroffen in de garage. Ze werden beiden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

“De twee zouden een relatie hebben gehad”, klinkt het bij het parket. Y.V. kon al verhoord worden, de andere man zou er nog te erg aan toe zijn om te verhoren. “Uit de verklaring van Y.V en op basis van de afstapping ter plaatste heeft de onderzoeksrechter besloten om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen A.A. voor poging doodslag”. Over het motief van de steekpartij is nog niet veel bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees