Werkzaamheden mogen terug worden opgestart na explosie in Wilrijk

Werkzaamheden mogen terug worden opgestart na explosie in Wilrijk

Bij de explosie werden drie huizen vernield en overleed één bewoonster. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen / Wilrijk -

De werkzaamheden aan het Ridderveld in Wilrijk, waar zich twee weken geleden een explosie voordeed die aan een 86-jarige bewoonster het leven kostte, mogen weer worden opgestart. Dat is beslist tijdens een overleg tussen het gerecht en Aquafin.

Aan het Ridderveld werd al maanden gewerkt aan de riolering. Toen zich twee weken geleden een explosie voordeed die drie huizen vernielde en het leven kostte aan de 86-jarige Louisa D’Hertefelt, werden de werken stilgelegd. De werken aan de Letterkundestraat konden wel doorgaan.

“Vrijdag kregen we te horen dat de werken opnieuw mogen worden opgestart”, zegt Valerie Lievens van Aquafin. “Het stuk vóór de vernielde panden moet nog wel worden vermeden zodat een gerechtsdeskundige zijn onderzoek kan uitvoeren.”

Het vervangen van de riolering was al voltooid voor de explosie. Nu moeten er nog asfalteringswerken plaatsvinden en moeten de voet- en fietspaden worden teruggelegd. “Het eerstvolgende stuk dat aan de beurt komt, is dat tussen de Letterkundestraat en de Egied Segerslaan”, aldus Valerie Lievens.

Over de oorzaak van de explosie - en dus ook of er een link is tussen de werken die er aan de gang waren en de ontploffing - bestaat volgens het parket nog steeds geen duidelijkheid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio