't Groenselveld is de tweede zelfoogstboerderij in Lochristi

Lochristi - Zelfpluk- of zelfoogsttuinen, ze rijzen als paddenstoelen uit de grond. In Lochristi heeft de consument ondertussen de keuze uit het vertrouwde Rawijs en uit nieuwkomer 't Groenselveld. Bioboer Pieter-Jan opende gisteren de deuren in de Oude Veldstraat, Lochristi Blogt ging een kijkje nemen. Martine Vandenkerckhove holde alweer voor ons naar een andere locatie voor een filmpje.

Landmeter Pieter-Jan De Rouck ‘startte t Groenselveld op in 2019, nadat hij eerder een tweejarig traject volgde bij Landwijzer, het pleidingcentrum voor professionele biologische landbouw. Het concept van CSA, Community Supported Agriculture, kent u ondertussen. Ook in de Oude Veldstraat 126 kan u naar eigen behoefte seizoensgebonden groenten, kruiden, fruit en bloemen oogsten. Aan het begin van het seizoen word je door betaling van een vast bedrag meteen aanheelhouder van de enorme tuin. Jee deelt dus een heel jaar lang mee in de opbrengst van het land en je ondersteunt terzelver tijd de werking van de boerderij.

't Groenselveld bekijkt het ruimer en biedt naast eetbare producten ook bloemen voorzien voor bijen en nuttige insecten aan, net als nestkastjes en struiken voor vogels. Zelf een veldboeket samenplukken kan er ook, naast het oogsten van groenten en fruit. Gewoon op de locatie genieten van de natuur mag natuurlijk ook, want al die versheid groeit natuurlijk niet in de supermarkt. Hoe vaak en op welk moment van de dag of de week je oogst naargelang je verbruik en de grootte van je aandeel, bepaal je zelf. Klik en kijk hoe de open dag bij onze tweede Lootse bioboer Pieter-Jan er zondag uitzag. 

 Zelfpluktuin 't Groenselveld is voor dit seizoen, tot en met maart 2020, volzet met 50 volwassen aandeelhouders. Die betalen 320 euro per kop, om een heel jaar uit het beschikbare aanbod te komen oogsten. Vanaf volgend jaar is er een stevige uitbreiding van het klantenbestand op komst. Het groensel groeit in de Oude Veldstraat 126 in Zeveneken. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio