‘Rouwbrief’ verklaart nog aan te leggen ringweg dood en begraven: “Maar de plannen zijn springlevend”

‘Rouwbrief’ verklaart nog aan te leggen ringweg dood en begraven: “Maar de plannen zijn springlevend”

Foto: jdv

Deinze -

Enkele Deinzenaren kregen maandagochtend een wel erg opmerkelijke doodsbrief in de bus. Daarin werd het overlijden van ‘De Heer Dries Ringweg’ aangekondigd. De afzenders van de brief bleven anoniem.

In de brief wordt de ringweg ten grave gelegd, nog voor ze ooit het levenslicht zag. Volgens de brief zou het ‘overlijden’ burgemeester Jan Vermeulen en schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne droevig stemmen. Het nieuws zou de buurtbewoners, de luchtkwaliteit, de mobiliteit en de stadskas dan weer ten goede komen, aldus de doodsbrief.

Burgemeester Vermeulen (CD&V) maakt zich weinig zorgen over de aankondiging. “Moest de ringweg kunnen spreken, dan zou hij waarschijnlijk zeggen dat de berichten over zijn dood voorbarig zijn. Wij werken gewoon verder aan het dossier, zoals dat werd goedgekeurd in het mobiliteitsplan. Er is geen enkele reden waarom de plannen zouden worden stilgelegd.”

Of Vermeulen zelf honderd procent achter de ringweg staat, laat hij in het midden. “Moest iedereen zich met de fiets verplaatsen, dan zou de nieuwe ringweg er niet moeten komen”, besluit hij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees