Alweer vier maanden cel voor beruchte tafelschuimster

Alweer vier maanden cel voor beruchte tafelschuimster

Foto: aft

Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft de beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) veroordeeld tot vier maanden effectieve gevangenisstraf en 2.400 euro boete. De beklaagde liep tegen de lamp in een Chinees restaurant in Torhout. Na een reeks verstekveroordelingen zit W. momenteel al een jarenlange gevangenisstraf uit.

De zogenoemde schrik van de kusthoreca legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. Nadine W. ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelde meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

LEES OOK. In het zog van Nadine W. (49), de vrouw die uit noodzaak altijd gratis croque-monsieurs eet (+)

Op enkele maanden tijd stapelde W. de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.

Op 29 mei ging Nadine W. tafelen in een Chinees restaurant in Torhout. De rekening van 29,60 euro bleek ze zoals steeds niet te kunnen betalen. Voor die feiten vorderde het OM op 18 juni bij verstek zes maanden effectieve gevangenisstraf. De rechter veroordeelde haar dinsdagochtend uiteindelijk tot vier maanden effectieve celstraf en 2.400 euro boete. Als W. die boete niet betaalt, hangen haar alsnog twee extra maanden cel boven het hoofd. De verdediging heeft al aangekondigd dat er tegen het vonnis beroep zal aangetekend worden.

Door de Gentse strafrechter werd recent een psychiatrisch onderzoek van Nadine W. bevolen. In afwachting van de bevindingen van de deskundige werden al heel wat andere dossiers tegen de tafelschuimster uitgesteld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees