Genk op zoek naar eerste zege ooit in de Champions League: dit is de verwachte opstelling

Genk op zoek naar eerste zege ooit in de Champions League: dit is de verwachte opstelling

Foto: Boumediene Belbachir

Voor de derde keer in zijn geschiedenis neemt RC Genk deel aan de poulefase van de Champions League. De Limburgers starten vanavond om 21 uur hun campagne op bezoek bij de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg.

De Belgische landskampioen moet meteen vol aan de bak, want met ook nog Liverpool en Napoli als tegenstanders in groep E zal het voor Genk vooral in de duels tegen Salzburg moeten gebeuren. Genk is maandag vanuit Maastricht echter met de nodige twijfels afgezakt naar Oostenrijk, want Felice Mazzu krijgt in de competitie de motor van de landskampioen maar moeilijk in gang en na de 2-1 nederlaag van vrijdag in Charleroi wordt het toch afwachten wat de Limburgers in Oostenrijk op de mat zullen brengen.

Verwachte opstelling: Coucke, Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen, Hrosovsky, Berge, Heynen, Ito, Samatta, Bongonda

Genk op zoek naar eerste zege ooit in de Champions League: dit is de verwachte opstelling
Foto: HNB

In Oostenrijk wacht in de plaatselijke Red Bull Arena met Salzburg het team dat het Oostenrijks voetbal al jaren domineert, wat geïllustreerd wordt door zes titels op rij. Ook Europees waren er wel wat uitschieters, met onder meer een halve finale in de Europa League in 2018. Daarin bleken ze vorig seizoen in de zestiende finales nog te sterk voor Club Brugge. Europees is Salzburg in eigen huis achttien wedstrijden ongeslagen en willen ze zich op het kampioenenbal na jarenlange mislukkingen in de voorrondes eindelijk bewijzen in de groepsfase, waarin ze voor het eerst sinds 1994-1995 zijn beland - toen nog als Austria Salzburg.

Ook dit seizoen zijn ze in eigen land ongenaakbaar en staan ze met het maximum van 21 punten aan de leiding, voor Linz (16), dat eerder al door Club Brugge naar de Europa League verwezen werd. In zeven wedstrijden troffen ze bovendien al 34 keer raak, elf daarvan werden gescoord door de negentienjarige Noor Erling Braut Haland. Het nieuwe goudhaantje van de club gaf ook nog eens vijf assists. Daarnaast trof hij ook in een bekerduel drie keer raak, wat zijn seizoenstotaal op veertien brengt, met daarin drie hattricks.

7 keer gelijk, 5 nederlagen

In de vorige twee campagnes eindigden de Limburgers telkens laatste in hun groep. Ze pakten altijd wel punten via gelijke spelen, maar soms kregen ze ook zware pandoeringen en vooral: geen enkele van die twaalf wedstrijden konden ze winnen. Eindbalans: 7 keer gelijk en 5 nederlagen.

Genk gaat vanavond in Salzburg dus op zoek naar zijn eerste CL-zege ooit. Een overzicht.

Campagne 2002-2003:

Genk - AEK Athene 1-1

Real Madrid - Genk 6-0

Genk - AS Roma 0-1

AS Roma - Genk 0-0

AEK Athene - Genk 1-1

Genk - Real Madrid 1-1

Campagne 2011-2012:

Genk - Valencia 0-0

Leverkusen - Genk 2-0

Chelsea - Genk 5-0

Genk - Chelsea 1-1

Valencia - Genk 7-0

Genk - Leverkusen 1-1

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.