Rijverbod voor man met meer dan 50 veroordelingen op strafblad

Halle / Oudenaken / Ruisbroek -

Een man die al meer dan 50 veroordelingen verzamelde, is zijn rijbewijs drie maanden kwijt en moet opnieuw slagen in een rijexamen.

De beklaagde werd op 5 augustus 2017 in Ruisbroek uit het verkeer geplukt, en de inspecteurs stelden vast dat het voertuig van de man niet geldig gekeurd was. De man was daarbij zeker niet aan zijn proefstuk toe, met liefst 53 veroordelingen voor verkeersinbreuken op zijn strafblad. “Deze man verwart België met de Far West”, zo stelde politierechter Johan Van Laethem. “Sinds 2010 stapelt hij de veroordelingen op, onder meer voor het rijden met een voertuig zonder verzekering of inschrijving, voor een ongeval met gekwetsten, en voor het niet binnenbrengen van zijn rijbewijs. Ook werd hij veroordeeld voor inbreuken op de technische keuring, maar dat hindert hem duidelijk niet om toch nog met een ongekeurde wagen verder rijdt. Deze man negeert al politionele uitnodigingen en dagvaardingen, en doe gewoon verder. Dat is schabouwelijk. Zo iemand moet op niet te veel gunsten van mijn kant rekenen. Deze man is een onweerstaanbare veelpleger met een gebrek aan respect voor de wegcode en de verkeersveiligheid.”

Volgens de advocaat van de man heeft zijn cliënt zijn leven intussen gebeterd. “Eind 2017 werd hij rijongeschikt verklaard, en beslissing die nadien wel herzien is. Maar op dat moment is er bij hem een belletje gaan rinkelen, en hij probeert zich sindsdien te onthouden van nieuwe inbreuken. Alleen is hij administratief niet heel sterk, en was dat ook de reden voor verschillende inbreuken.”

De rechter legde de man een effectieve boete van 1800 euro en een rijverbod van 3 maanden op. Ook moet hij slagen in een theoretisch en praktisch rijexamen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio