Twee elektrische wagens en een benzineauto geven u autovrijheid zonder eigen wagen

Elektrisch autodelen met Cambio vanuit Destelbergen, Heusden en het Eenbeekeinde

Destelbergen stapt in het systeem van elektrisch autodelen. Op de parking voor het gemeentehuis, aan het begin van de Steenvoordestraat en op het kruispunt Dendermondesteenweg en Admiraalstraat op het Eenbeekeinde kan u vanaf 25 september gebruik maken van een Cambio-wagen.

Het klimaatcafé in het Dienstencentrum Reinaert stond deze middag in het teken van elektrisch autodelen. "Eigenlijk vooral een grootstedelijk initiatief, maar met meer en meer uitbreiding naar de randgemeenten", stelde schepen van Leefmilieu Michaël Vercruyssen (Open VLD). "Daarom wilden we ook zeker op het Eenbeekeinde aanwezig zijn. Buurtbewoners kennen er al het Cambio-systeem, want in Gent zijn er al 250 wagens beschikbaar." Aan de Admiraalstraat gaat het voorlopig om een benzinewagen, omdat er nog een elektrische laadpaal moet worden geïnstalleerd. Van de centrale parkeerplaats in het centrum van Destelbergen en Heusden kan u vanaf volgende week geruisloos wegrijden met een elektrische wagen. Voorlopig start het project bescheiden op met drie wagens, maar men hoopt al vlug het wagenpark voor het autodelen te kunnen verdubbelen.

Burgemeester Elsie Sierens en bevoegde schepen Michaël Vercruyssen mochten de eerste Destelbergense deelwagen personaliseren met het gemeentelogo, en een eerste bescheiden proefritje doen op de parking van Dienstencentrum De Reinaert. "Voor wie minder dan 10.000 km per jaar rijdt, is het zeker voordeliger dan een eigen wagen", aldus Tom Alleman van Cambio die het project tijdens het klimaatcafé kwam voorstellen voor zo'n 30-tal geïnteresseerden. Ook het gemeentepersoneel zal uiteraard in het project kunnen instappen. "Wanneer je in je eigen gemeente instapt, ben je meteen ook verbonden met een heel netwerk aan wagens over Vlaanderen en Brussel. Die kan je eenvoudig reserveren via onze app, onze website of zelfs telefonisch", klinkt het. "Meer dan een vijfde van de reservaties gebeurt trouwens maximaal een uur voor de vertrektijd. Wie autodeelt gaat ook veel bewuster rijden en vermijdt impulsverplaatsingen. Wanneer je een deelauto reserveert, ga je niet om de haverklap naar de supermarkt rijden om een fles melk of een pakje boter."

Instappen in het systeem kost eenmalig 35 euro, maar is voor bewoners van Destelbergen gratis tot het einde van 2019. Meer informatie over de werking, reservatie en kosten vindt u op de website www.cambio.be. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio