Layanah en Elmira tonen hun kunstjes in ‘Belgium’s got talent en hebben ook een missie’: “Komaf maken met groot cliché”

Layanah en Elmira tonen hun kunstjes in ‘Belgium’s got talent en hebben ook een missie’: “Komaf maken met groot cliché”

Katjana Neu en Elke Vandromme zijn vrijdag te zien op VTM. Foto: vtm

Oostkamp / Zedelgem -

Buikdanseressen Katjana ‘Layanah’ Neu uit Oostkamp en Elke ‘Elmira’ Vandromme uit Zedelgem wagen vrijdag hun kans in Belgium’s got talent. “We wilden het clichébeeld van buikdansen bijsturen.”

Voor Katjana Neu (29) uit Oostkamp begon haar buikdansavontuur elf jaar geleden. “Ik begon ermee uit interesse voor de oosterse cultuur”, zegt ze. “Daarvoor had ik ook al andere dansstijlen gevolgd, maar de vrouwelijkheid en sensualiteit van het buikdansen spraken mij aan. Ook de muziek vind ik heel mooi.”

Katjana liep tijdens een les Elke Vandromme (28) uit Zedelgem tegen het lijf. Ook zij verdiept zich al een tiental jaar in het buikdansen. Na hun ontmoeting besloten de twee om samen lessen te volgen. Ze treden ook geregeld samen op onder artiestennamen Layanah en Elmira.

“Als buikdanseres is het gebruikelijk dat je een oosters klinkende naam gebruikt”, lacht Katjana. “Vaak hebben die ook een betekenis. Zo betekent de mijne zachtaardig.”

Elk hun eigen stijl

Tegenwoordig gaan Katjana en Elke elk hun eigen weg. “We hebben gaandeweg elk een eigen stijl ontwikkeld”, vervolgt Katjana. “Zo combineer ik het buikdansen met andere dansstijlen. Ik geef ook les in bijberoep, naast mijn job bij Bond Moyson. Elke was tot voor kort kapster, maar na haar opleiding in India geeft ze voltijds lessen yoga, meditatie en dans.” Komende vrijdag kan je hun danstalent bewonderen tijdens de tweede aflevering van Belgium’s got talent op VTM.

Het duo geeft meer dan een reden voor hun deelname. “Enerzijds wilden we de uitdaging aangaan en zien hoever we konden geraken”, zegt Katjana. “Anderzijds wilden we ook het buikdansen in de kijker plaatsen en het clichébeeld ervan bijsturen. Je hebt zeker geen perfect lichaam nodig en ook leeftijd speelt geen rol. Mijn oudste leerlinge is zestig jaar oud, de jongste amper vijf.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees