Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Voorlopig is er een pop-upwinkel in de Koning Albertstraat, maar volgend jaar verhuist de Lottery Shop naar Quartier Bleu. Je kan er terecht voor de kansspelen van de loterij, maar ook voor wieleroutfits en steps. Svd

Lottowinnaars kunnen geld voortaan ophalen in Hasselt

Nationale Loterij gokt op Quartier Bleu

Hasselt

-

De Nationale Loterij opent een eigen winkel in Limburg. Na Antwerpen, Luik, Gent, Oostende, Charleroi en Brussel heeft nu ook Hasselt een Lottery Shop. Nog even in de Koning Albertstraat, maar volgend jaar verhuist de lottowinkel naar Quartier Bleu.

Kansspelfanaten kunnen zich in de handen wrijven, want de Nationale Loterij komt nu ook naar Limburg. “Met de Lottery Shops willen we rechtstreeks in contact komen met onze spelers”, vertelt Jean-François Mahieu van de Nationale Loterij. De winkel verkoopt kraslotjes, maar moet ook een contactpunt zijn voor de klanten. “Daarnaast willen we het in de Winners lounge ook comfortabeler maken voor winnaars van middelgrote winstbedragen. Die kunnen hun winst in de Lottery Shops komen afhalen, en moeten daarvoor dus niet langer naar Brussel.”

Met de oprichting van de lottowinkels wil de Nationale Loterij bovendien zichtbaarder worden. “Onze Lottery Shops vormen de ideale plek om de belangrijke maatschappelijke rol van de Nationale Loterij onder de aandacht te brengen”, aldus Mahieu. “De mensen zullen er kennis kunnen maken met de goede doelen die wij steunen. Ieder jaar herinvesteert de Nationale Loterij 320 miljoen euro in uiteenlopende wetenschappelijke, culturele, sportieve en maatschappelijke projecten.”

Verder worden de lottowinkels ook gebruikt als testomgeving voor nieuwe producten.

Merchandising

Opmerkelijk is ook het aanbod van allerlei attributen – van sleutelhangers met de bekende lottoballetjes tot mokken, steps en zelfs complete wieleroutfits van Lotto-Soudal. “Er is echt wel veel vraag naar de producten van onze wielerploeg”, zegt woordvoerder Mahieu.

Kan natuurlijk ook niet ontbreken in een lottowinkel: kraslotjes en lottoformulieren. “Toch is het niet de bedoeling dat we de concurrentie aangaan met de kranten- of tabakswinkels die onze producten verkopen. We willen liever een ontmoetingsplaats zijn die een dialoog met de spelers mogelijk maakt.”

Pop-up

Op dit moment ligt de Lottery Shop nog even in de Koning Albertstraat, waar een tijdelijke pop-up is geopend. In het tweede kwartaal van 2020 wordt een volwaardige zaak geopend aan Quartier Bleu. De lottowinkel is er de vierde bevestigde naam, na AS Adventure, Fnac en restaurant Rauw.

 

“In Quartier Bleu gaat de Nationale Loterij een pand van 100 vierkante meter invullen, vlakbij de ingang van de parkeergarage”, zegt Philippe Onclin van Chateau Real Estate. “We zijn hier bijzonder blij mee, omdat het iets compleet anders is.”

Het beste van Enkel voor abonnees