Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Dominiek RenotteKh

Parketmagistraat mag na twee maanden cel naar huis

Tongeren

-

Parketmagistraat Dominiek Renotte mag na ruim twee maanden cel naar huis. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling gisteren beslist.

Aan de vrijlating van Dominiek Renotte zijn wel strikte voorwaarden gekoppeld. Zo mag hij absoluut geen contact opnemen met de mensen die in het strafdossier worden genoemd, en ook niet met personen uit het oldtimerscircuit. Hij mag ook niet naar het buitenland zonder toelating van de onderzoeksrechter en hij mag zich na een bepaald uur ’s avonds ook niet meer op straat begeven.

Renotte zat sinds 3 juli in de gevangenis van Antwerpen nadat in februari een onderzoek tegen hem was gestart voor witwassen, valsheid in geschriften, fiscale fraude en poging tot informaticasabotage. Uit het onderzoek zou gebleken zijn dat de Tongenaar zich op onregelmatige wijze zou hebben beziggehouden met een handel in oldtimers, wat niet verenigbaar is met zijn job als magistraat. Renotte had geen ondernemingsnummer, zou zijn inkomsten niet hebben aangegeven en zou ook geen btw hebben afgedragen. (nv)

Het beste van Enkel voor abonnees