Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Apothekeres maakt werkgevers bijna 40.000 euro lichter

Wingene

-

Een vrouw uit Wingene heeft twee jaar celstraf met uitstel gekregen, omdat ze als apothekeres met bijna 40.000 euro aan de haal ging bij twee voormalige werkgevers. Ze sjoemelde met de kassa en bestelde in het geniep producten op hun naam.

In april 2014 ging Caroline V. (54) deeltijds aan de slag bij Pharma2Care in Zuienkerke. Als apotheker-titularis droeg ze de eindverantwoordelijkheid over de zaak, maar van die positie maakte ze misbruik om systematisch geld uit de kassa te stelen.

Camera’s geïnstalleerd

Op 14 juli 2015 stelde de zaakvoerder een tekort van 800 euro vast in de kassa. Hierop liet hij camera’s installeren en amper drie dagen later was op beelden te zien hoe V. enveloppen met daarin 1.300 euro ontvreemdde.

Om de diefstal te verdoezelen gaf ze in het systeem aan dat het geld naar de bank was gebracht. Opmerkelijk: op dat moment was V. al ontslagen, maar blijkbaar beschikte ze nog over een sleutel.

Onderzoek bracht vervolgens aan het licht dat V. de zaak sinds augustus 2014 liefst 36.000 euro lichter had gemaakt. Niet enkel door geld uit de kassa te halen, maar ook door te sjoemelen met creditnota’s en teruggaven. Ook in Brugge en Kluisbergen bleek V. feiten te hebben gepleegd bij twee apothekers waar ze een tijdje aan de slag was. Zo bestelde ze eind 2015 en begin 2016 voor zichzelf 2.800 euro aan pijnstillers en verzorgingsproducten op naam van een Brugse apotheek. Bij de andere zaak bleef het bij een poging.

V. ontkende op haar proces alle aantijgingen en beweerde dat er onvoldoende bewijzen waren. Maar de strafrechter was dinsdag een andere mening toegedaan en veroordeelde V. tot twee jaar celstraf met uitstel. De twee gedupeerde firma’s moet ze vergoeden.

De rechter verwees in zijn vonnis onder meer naar een arrest van het arbeidshof uit 2010, waarin V. al bestempeld werd als iemand die herhaaldelijk bedrog pleegde bij verschillende werkgevers. (aft)

Het beste van Enkel voor abonnees