De zomer is nog niet voorbij: komend weekend opnieuw richting 27 graden

De zomer is nog niet voorbij: komend weekend opnieuw richting 27 graden

Foto: rr

Het blijft de komende dagen nog bewolkt en regenachtig, maar dit weekend wordt het weer volop zomer: zaterdag stijgt het kwik tot 27 graden, en zondag doet daar met 25 graden niet veel voor onder. Dat meldt het KMI.

De zomer is nog niet voorbij: komend weekend opnieuw richting 27 graden
De weersverwachtingen voor woensdag. Foto: KMI

Woensdag wordt het opnieuw gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt in het centrum en het noorden van het land. Het blijft op de meeste plaatsen helemaal droog, enkel in het noorden is soms wat plaatselijk gedrup mogelijk. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in het westen.

’s Avonds verdwijnen de wolkenvelden in de meeste streken. ‘s Nachts kunnen er vanuit het noorden wat meer lage wolkenvelden met wat motregen het land binnendringen. Plaatselijk is er kans op nevel. De minima liggen tussen +1 graad in de Hoge Ardennen en 10 graden aan zee.

Donderdag zijn er weer vrij veel wolkenvelden die lokaal voor wat gedruppel kunnen zorgen, voornamelijk in het uiterste noorden van het land. De maxima liggen tussen 13 en 16 graden in de Ardennen en tussen 16 en 19 graden elders. Vrijdagochtend hangt er mogelijk wat ochtendgrijs in sommige streken. Na het optrekken van de lage wolkenvelden en plaatselijke mist wordt het een droge en zonnige dag. Het wordt bovendien wat zachter, met maxima tussen 15 graden in de Ardennen en 20 of 21 graden elders.

Zaterdag verwacht het KMI in het hele land mooi en zonnig nazomers weer. Het wordt gevoelig warmer: in de Ardennen kan het kwik stijgen tot 20 of 21 graden en elders tot 25 of 26 graden. Zondag neemt geleidelijk de bewolking toe met op het einde van de dag kans op neerslag. De maxima liggen tussen 24 of 25 graden in het centrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees