“De Kim Kardashian van de kartels” is dood teruggevonden

“De Kim Kardashian van de kartels” is dood teruggevonden

Foto: CLAUDIA OCHOA FELIX

Ze was bloedmooi en bloeddorstig, maar nu is de vermeende topmoordenares van El Chapo – bekend onder de bijnaam “de Kim Kardashian van de kartels” – zelf dood.

Ze was een hit op Instagram en de favoriete huurmoordenares van El Chapo, maar nu is Claudia Ochoa Felix (35) dood teruggevonden in het bed van haar geliefde, onder wat The Sun “mysterieuze omstandigheden” noemt. In haar bloed werden alcohol en “andere stoffen” gevonden. De moordenares werd gevonden in een huis in Isla Musala in Culiacan in het noordwesten van Mexico.

Felix zou de leiding hebben gehad over het moordteam van het Sinaloa-kartel, dat werd geleid door El Chapo. Sinds diens uitlevering aan de Verenigde Staten legt Felix verantwoording af aan Ismael El Mayo Zambada. Een andere bijnaam van de beeldschone moordenares luidde “de antrax-keizerin”, naar het giftige poeder. Ze werd bij het brede publiek bekender toen ze poseerde met haar automatische geweer, dat speciaal voor haar roze was gespoten.

Of Felix het slachtoffer is geworden van een medisch noodgeval of van kwaad opzet moet onderzoek uitwijzen. De vermoedelijke doodsoorzaak is verstikking, veroorzaakt door vocht – of braaksel – in de longblaasjes. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.

Corrigeer

NIEUWS