Grootmoeder bestolen terwijl ze rouwt aan graf van kleinzoon: “Wie zoiets doet, mag daar niet mee wegkomen”

Grootmoeder bestolen terwijl ze rouwt aan graf van kleinzoon: “Wie zoiets doet, mag daar niet mee wegkomen”

Rita De Puydt werd bestolen terwijl ze aan het graf stond van haar kleinzoon Jens Hamerlinck. Haar fiets stond achter het muurtje op de achtergrond. Foto: svg

Assenede -

Op de gemeentelijke begraafplaats in de Molenstraat werd een grootmoeder bestolen terwijl ze rouwde aan het graf van haar recent overleden kleinzoon. “Ons verdriet is nog steeds immens. Dit kunnen we heus wel missen”, zegt slachtoffer Rita De Puydt.

Rita De Puydt moest op 20 juli noodgedwongen afscheid nemen van haar kleinzoon Jens Hamerlinck. De jongeman overleed in een verkeersongeval nadat hij zijn verjaardag vierde op de Gentse Feesten. De chauffeur waarmee Jens meereed, verloor de controle over zijn stuur en reed tegen een lantaarnpaal.

Sinds die noodlottige zomerdag is niets meer als voorheen in de levens van Rita en haar familie. “Ons verdriet is nog steeds onbeschrijfelijk. Elke dag staan we er mee op en gaan we er mee slapen.”

Rita gaat het graf van haar kleinzoon vaak bezoeken. Zo ook afgelopen vrijdag. Maar wat ze toen meemaakte, tart elke verbeelding. “Terwijl ik omstreeks 15.30 uur aan Jens’ graf stond, stal iemand mijn handtas uit mijn fietstas.”

Muurtje

“Het graf van Jens ligt vlakbij de ingang van de begraafplaats waar ook mijn fiets stond”, doet Rita haar verhaal. “Dat is amper een paar meter van elkaar. Mijn fiets stond achter een muurtje, toch kon ik hem vanaf Jens’ graf nog voor een deel zien. Tijdens de tien minuten dat ik bij Jens sta, let ik uiteraard niet voortdurend op mijn fiets.”

Maar toen Rita terug bij haar fiets kwam, zag ze dat haar handtas weg was. “Dat deed me twijfelen of ik ze wel had meegenomen naar de begraafplaats. Ik reed naar huis, maar toen ik ze daar nergens vond, kon het niet anders dan dat ze gestolen was. Toen mijn man en ik vervolgens terugreden naar de begraafplaats, zagen we mijn handtas liggen op Jens’ graf. Het is duidelijk dat de dader mij in de gaten had gehouden.”

Vijfhonderd euro

De dader ging enkel aan de haal met het geld dat in Rita’s handtas zat. “Ongeveer vijfhonderd euro. Normaal gezien heb ik nooit zoveel geld bij, maar ik moest die dag nog iemand betalen.”

Rita is zwaar onder de indruk van het voorval. “Mensen bestelen die rouwen aan het graf van een geliefde. Hoe laag moet je daarvoor vallen? Ik diende dan ook meteen klacht in bij de politie. Aan de brandweerkazerne, die vlak naast de begraafplaats ligt, hangt een camera. Hopelijk kunnen ze op basis van die beelden de dader terugvinden. Want de persoon die dit deed, mag hier echt niet mee wegkomen.”

Wie iets gezien heeft of een tip heeft, kan contact opnemen met de politie op het nummer 09-257.00.10.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees