Zidane countert kritiek op Courtois en weet waar het aan schort bij Real Madrid: “Het is de schuld van iedereen”

Zidane countert kritiek op Courtois en weet waar het aan schort bij Real Madrid: “Het is de schuld van iedereen”

Foto: EPA-EFE

Zinedine Zidane wees vooral naar een gebrek aan intensiteit bij zijn team nadat Real Madrid kansloos met 3-0 onderuit was gegaan in Parijs. Vooral Thibaut Courtois werd door de Spaanse geviseerd, zeker omdat de in Madrid populaire Keylor Navas aan de overkant bij PSG in doel stond. Zidane verdedigde op de persconferentie achteraf zijn doelman, weliswaar enkel met wat clichés.

LEES OOK. Spaanse pers hard voor Belgische Real-sterren: “Hazard was vermist, Courtois houdt ze niet tegen”

PSG versmachtte Real Madrid op het middenveld. “Het is duidelijk dat ze beter waren dan wij in elke linie”, moest Zidane achteraf toegeven. “De manier waarop ze speelden, op het middenveld… Wat me vooral frustreert is het gebrek aan intensiteit aan onze kant. Op dit niveau is dat onmogelijk. Zij zijn goed in het creëren van kansen, dat is niet wat mij zorgen baart, maar het gebrek aan intensiteit aan onze kant frustreert me wel.”

“Raar gevoel om met Bale, Benzema en Hazard geen kansen te creëren”

Het PSG-duo Idrissa Gueye en Marco Verratti versmachtte Real op het middenveld, waardoor de Koninklijke zelfs geen één keer op doel kon schieten in het Parc des Princes. “Het is een raar gevoel om geen goede kansen te creëren met de spelers die vooraan staan ??- Gareth Bale, Karim Benzema en Eden Hazard”, aldus Zidane. “Je kunt slecht spelen maar als je speelt met intensiteit en als je vecht voor de bal, dan kom je altijd in de wedstrijd.”

De (onzichtbare) Eden Hazard lijkt na zijn blessure en de naweeën daarvan nog wat respijt te krijgen maar volgens de aanwezige pers speelde Thibaut Courtois niet op zijn best, vooral bij het eerste doelpunt ging hij niet vrijuit toen hij in de korte hoek werd verslagen. Maar Zidane veegde elke kritiek op de Belg van tafel. “Het is de schuld van iedereen. We winnen samen, we verliezen samen”, zei hij.

Courtois: “Geen excuses”

Thibaut Courtois zelf reageerde kort op Twitter, waar hij de woorden van zijn coach herhaalde: “Geen excuses voor deze nederlaag, we ontbraken intensiteit. Laat ons nu hard werken en denken aan de volgende wedstrijd.”

 

Navas: “Geen revanche”

Keylor Navas verliet deze zomer Madrid en trok naar Parijs omdat hij na de komst van Courtois niet langer titularis was. De Costa Ricaan was tussen 2016 en 2018 wel eerste keus bij de Spaanse topclub en won er drie jaar achtereen de Champions League. Zijn (populaire) reputatie lijkt Courtois te achtervolgen, zeker in zo’n rechtstreeks duel zoals gisteren. 

Zidane countert kritiek op Courtois en weet waar het aan schort bij Real Madrid: “Het is de schuld van iedereen”
Foto: REUTERS

 

Toch wil Navas zelf niet over een revanche spreken: “Het was vreemd om te zien dat mijn voormalige teamgenoten tegenover mij stonden in de spelerstunnel”, gaf hij toe. “Maar dat kan gebeuren in het voetbal en ik ben nog steeds bevriend met hen, op het veld staat iedereen echter aan zijn kant.”

“En nee, ik zie dit niet als wraak”, ging hij verder. “Zodra ik in Parijs aankwam, voelde ik me thuis. Ik ben gelukkig bij PSG en wat Madrid betreft, houd ik alleen de beste herinneringen over. Ik heb geen wrok voor iemand. Ik verliet Real niet omdat de een of de ander dit of dat zei, ik ging weg voor mijn familie en omdat ik dacht dat het de beste beslissing was om op dat moment te nemen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.