Goffin start race naar Masters met valse noot, maar mag wel blijven hopen

Goffin start race naar Masters met valse noot, maar mag wel blijven hopen

Foto: AP

David Goffin heeft zijn rentree, een kleine drie weken na zijn achtste finale op de US Open, gemist. Verliezen tegen Pablo Carreno-Busta is geen schande, maar hij mist wel de kans om zich steviger te mengen in de race naar de Masters.

Op de US Open, enkele weken geleden, gaf David Goffin in de achtste finales niet thuis tegen een meesterlijke Roger Federer, maar hij kon wel New York verlaten met zijn beste tennismatch van het seizoen, in die zestiende finales van het laatste grandslamseizoen van het jaar. In een wedstrijd op ongemeen hoog niveau in meer dan drie uur haalde hij het toen tegen de Spanjaard Pablo Carreno- Busta.

Dezelfde Spanjaard die gisteren aan de andere kant van het net stond. Op de US Open bleek al dat Carreno-Busta een ferm stukje kan tennissen, gisteren toonde hij nog maar eens waarom hij ooit in de top tien van de wereld stond en daar opnieuw niet zou misstaan. Goffin, als nummer veertien van de wereld in de eerste ronde vrij, kraakte in zijn eerste wedstrijd in Metz met 3-6 en 2-6.

En zo gaat het eerste reekshoofd van Metz er meteen in zijn eerste partij uit. Niet dat er iets scheelde met Goffin, hij had geen moeite om toe te geven dat Carreno-Busta een niveau hoger speelde.

Het is meer dan een gemiste rentree voor Goffin. De komende weken, zeg maar het eindejaar van dit tennisseizoen, hebben voor Goffin net dat tikje meer piment. Omdat hij vorig jaar met blessurelast kampte en daardoor nu weinig punten te verdedigen heeft, hoopt Goffin de komende weken punten te pakken in de race naar Londen, de Masters. Dat officieuze WK tennis is voorbehouden aan de beste acht. Goffin stond voor zijn rentree in Metz op slechts 100 punten van de achtste, Kei Nishikori. Na zijn verlies gisteren is het nog niet dramatisch – op iets meer dan 100 punten van de Italiaan Matteo Berrettini, die over Nishikori wipte – maar hij mist wel een kans om in te lopen op die topacht.

Wat met Djokovic?

Voorlopig zijn Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer en Daniil Medvedev al geplaatst voor de Masters. Al is de vraag hoe Djokovic zijn schouderblessure zal evolueren, het zou niet de eerste topper zijn die met blessurelast afzegt voor de Masters. Goffin mag dus blijven hopen, maar moet zich wel een tikje voelen zoals Club Brugge na de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray: hier zat meer in.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.