Parklife zet Parkbos open voor groen muziekspektakel

Gent - Nadat de editie van vorig jaar de dag ervoor noodgedwongen moest afgelast worden wegens aangekondigd noodweer is Parklife, het kindvriendelijk openlucht familiefestival van Gent Festival van Vlaanderen terug. Grotendeels gratis, maar wie één van de uitgestippelde extra parcours wil volgen, betaalt wel 8 euro. Kinderen tot 5 jaar genieten gratis mee. Parklife vindt plaats in het Parkbos

Het concept van Parklife is eenvoudig: alles wat zich op het grote centrale terrein van het Parkbos afspeelt is gratis. En dat aanbod is niet klein: er is een podium waar met bepaalde regelmaat concerten plaats vinden, en daarnaast is er ook Kidsvillage waar kinderen aan de slag kunnen in allerlei workshops: er is een initiatie drummen, ze kunnen meebouwen aan een reuze knikkerbaan en op bijzondere instrumenten spelen.

Wie nog meer wil kan ook kiezen voor een Parkroute. Daar betaal je als volwassene wel 8 euro voor, kinderen tot 5 jaar kunnen gratis mee. Bij de eerste editie ging het om één grote lange wandeling met onderweg tal van muzikale verrassingen. Dat viel bij het publiek in de smaak, alleen vonden velen de 5 km lange wandeling wel een eind te lang. Deze keer gaat het om veel kortere parcours, op 'kuierafstand'. Onderweg kan men een harpiste, een zingende ijsman, een slagwerker en een groep trombonespelers en bijzondere muziekinstallaties tegen het lijf lopen.

Om het festival gratis te kunnen houden vragen de organisatoren om bij voorkeur geen eigen frigobox mee te brengen maar het festival te steunen door de innerlijke mens te bevredigen aan de foodstands op het festivalterrein.

Parklife. Zondag 22 september. Vanaf 11 uur, in het Parkbos. Ingang via portaal Grand Noble, Kortrijksesteenweg 1177, Sint-Denijs-Westrem. Gratis toegang voor alles wat op het centrale Parkpodium en Kidsvillage plaats vindt. Wie wil deelnemen aan een Parkours met extra muzikale verrassingen betaalt als volwassene 8 euro. Kinderen tot 5 jaar gratis. Alle info op de site van het evenement.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio