Politie onderschept 35 Franse supporters die confrontatie opzochten

Politie onderschept 35 Franse supporters die confrontatie opzochten

Foto: DVH

Gent -

35 supporters van de Franse voetbalploeg Saint-Etienne werden preventief bestuurlijk aangehouden na de Europese clash donderdagavond tegen de Buffalo's. De supporters waren op weg richting de Gentse Overpoort, waar het kon eindigen in een confrontatie met Gentse supporters.

De 3-2 overwinning van de Gantoise liet sommige supporters van Saint-Etienne niet onberoerd. Een groep van 35 supporters wou via de Zwijnaardsesteenweg richting de Gentse Overpoort stappen toen ze door de politie onderschept werden. “Aan de Overpoort zijn vaak Gentse supporters. Daarom werden er afspraken gemaakt met de Franse supportersverenigingen om er weg te blijven”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert.

“We hebben de supporters daarop aangesproken maar er was geen oor naar. Daarom hebben we beslist om ze bestuurlijk aan te houden voor de situatie escaleerde.” De supporters werden ter hoogte van de Delhaize Heuvelpoort op een bus gezet en meegenomen naar het commissariaat. Daar werden ze geïdentificeerd en terug vrijgelaten. “Naast dit feit was er een klein opstootje tussen een aantal heethoofden. Dit was snel in de kiem gesmoord, dankzij de tussenkomst van de politiehelikopter die collega’s in de buurt kon verwittigen.” (jdu)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio