Bejaarde gearresteerd voor vluchtmisdrijf waarbij hij met pepperspray dreigde en getuige aanreed

Bejaarde gearresteerd voor vluchtmisdrijf waarbij hij met pepperspray dreigde en getuige aanreed

Foto: BELGAIMAGE

Genk -

Een bestuurder die donderdagvoormiddag een kop-staartaanrijding veroorzaakte op de Hasseltweg in Genk en vluchtmisdrijf pleegde, is gearresteerd. Het gaat om een 71-jarige man. Hij verwondde niet alleen een bestuurster, ook een getuige die hem probeerde tegen te houden.

De aanrijding gebeurde rond 11.30 uur donderdag. Een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Maar de bestuurder probeerde plaats te verlaten en dreigde tijdens een discussie zelfs met pepperspray.

Een 26-jarige getuige probeerde de bestuurder nog tegen te houden, maar werd door hem aangereden. Zo kon de aanrijder toch ontsnappen.

De politie kon de verdachte uiteindelijk identificeren en daarna arresteren in zijn woning. Het gaat om een 71-jarige bestuurder uit Zonhoven. Hij werd verhoord in Genk en moet voor de politierechtbank verschijnen.

De politie stelde PV’S op voor opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en het dragen van een verboden wapen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees