Lekker gekookt, lekker geplet en lekker in bed: onze reporter brengt een ode aan de knolselder

DE LOFTROMPET

Lekker gekookt, lekker geplet en lekker in bed: onze reporter brengt een ode aan de knolselder

“Terwijl mijn familie zich op de kalkoen en de rode glanzende veenbessen stort, heb ik maar oog voor één ding: de knolselderpuree. Een beige massa die op mij ligt te wachten.”

Lyrisch doen over chocolade of ander zoet goed: dat wordt algemeen aanvaard. Maar begin over de geneugten van knolselder, en vrienden en collega’s kijken vreemd. Nochtans is er buiten deze aardse groente weinig – behalve misschien brood – dat ik dagelijks zou kunnen eten. Knolselder: te min voor de adel, te min voor mijn spellingcorrector die er een rood lijntje ­onder zet, en straks misschien volledig uit onze ­supermarkt. En dat wil ik niet laten gebeuren.

Wij zijn zo’n familie die kerst góed doet: we dragen matching sweaters met rendierneuzen, de boom vormt meer dan een maand het centrum van ons bestaan en er is een uitgebreid diner om U tegen te zeggen ...

Het beste van Enkel voor abonnees