Gecrashte racepiloot Manuel Correa ligt niet meer in coma, maar is nog steeds kritiek: “Het is een race tegen de klok”

Gecrashte racepiloot Manuel Correa ligt niet meer in coma, maar is nog steeds kritiek: “Het is een race tegen de klok”

Foto: JM CORREA PRESS SERVICE

Formule 2-piloot Manuel Correa ligt niet langer in een kunstmatige coma. Toch is zijn toestand nog altijd kritiek, zo maakte zijn manager bekend.

LEES OOK. Familie zwaar gecrashte F2-piloot Correa maakt zich zorgen over zijn benen

De 20-jarige Amerikaan raakte zwaargewond bij het ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps op 31 augustus waarbij de 22-jarige Fransman Anthoine Hubert het leven liet.

“De dokters hebben Manuel uit de kunstmatige coma gehaald. Hoewel dit goed nieuws is en een grote stap in de goeie richting, blijft zijn toestand ernstig”, luidt het. “Hij is nog altijd heel fragiel en kwetsbaar.”

Correa wordt verzorgd op de intensieve afdeling van een gespecialiseerd ziekenhuis in Londen. Hij liep breuken op aan beide benen, beschadigde zijn ruggenmerg en kampte met vochtophoping in de longen. Door de toestand van zijn longen is hij nog steeds niet geopereerd kunnen worden aan zijn benen.

“Hij zit nog altijd in een race tegen de tijd”, klinkt het. “Manuel onderging een operatie maar ze kunnen niet verder zolang zijn longen niet klaar zijn om een langere ingreep te weerstaan.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.