Sam Bennett de nieuwe snelle man van Patrick Lefevere? Zo simpel is het niet: “Hij is in hetzelfde straatje beland als Tom Dumoulin”

Sam Bennett gaat naar Yorkshire. Als Iers kampioen was het voor de krachtspurter ­een pak simpeler om bij de vijf van zijn land te geraken dan bij de zeven voor Milaan-Sanremo. Of bij de acht voor de Tour, wat bij Bora-Hansgrohe een mission impossible lijkt. Bennett maakt er geen punt van dat Ierland op het WK slechts met vijf is tegenover acht voor de grote landen en zelfs negen voor Spanje, dat door de aftredende wereldkampioen Valverde een extra plaats heeft. Bennett is al blij erbij te zijn. Voor één keer heeft hij het voordeel van het nadeel dat hij uit een land komt waar het niet stikt van de World Tour-profs. Eindelijk geen selectieproblemen. Het mag ook eens meezitten voor Bennett, die een lange en eenzame weg aflegde om de internationale sprinter van 2019 te worden.

Toch heeft de zoon van een ex-voetballer van Eendracht Wervik kopzorgen. Hij is in een patsituatie terechtgekomen. Bennett vindt dat hij niet naar waarde wordt geschat door zijn werkgever. Hij voelt zich ...

Meest gelezen uit de buurt