Française van Belgische wielerploeg zet neef van Julian Alaphilippe uit de wind: “Positieve plas was gevolg van mijn regels”

Française van Belgische wielerploeg zet neef van Julian Alaphilippe uit de wind: “Positieve plas was gevolg van mijn regels”

Foto: rr

Marion Sicot heeft gereageerd op de berichten dat ze eind juni positief testte op EPO. Volgens de Franse renster van het Belgische Doltcini-Van Eyck Sport heeft alles te maken met haar maandstonden.

De 27-jarige renster uit Orléans werd volgens de Franse sportkrant L’Equipe op 27 juni betrapt na het nationaal kampioenschap tijdrijden. Sicot werd toen tiende, een dag later eindigde ze als negende in de wegwedstrijd. Ze zou later deelnemen aan La Course, maar trok zich terug nadat ze vernam dat er in haar A-staal EPO gevonden was.

Sicot wacht momenteel haar B-staal af. Als ook dat positief blijkt, riskeert ze een schoring van vier jaar. Maar de Française bijt van zich af.

“Ik wil gewoon zeggen dat ik onschuldig ben”, zei ze tegen Directvelo. “Ik heb niets verkeerd gedaan. Het niveau dat gevonden werd, is bijzonder laag. Ik had in de periode van de test mijn maandstonden, wat ook genoteerd werd. Als vrouwen hun regels hebben, produceren wij meer EPO. Ik heb nooit iets genomen en hoop dat de waarheid snel bovenkomt. Het is op dit moment moeilijk voor mij. Ik heb zelfs geld van mijn ouders geleend omdat ik wil vechten om mijn onschuld te bewijzen”, klinkt het.

Alaphilippe

In L’Equipe werd ook vermeld dat Sicot samenwerkte met Franck Alaphilippe, de neef en coach van Julian Alaphilippe die recent in dienst trad bij Deceuninck-Quick Step nadat de Fransman zijn contract verlengde. De twee gingen na het Frans kampioenschap, waar de positieve test dus plaatsvond, uit elkaar.

“Dat had niets te maken met die test”, aldus Sicot. “Franck besliste om voor Deceuninck-Quick Step te gaan werken en dus had hij geen tijd meer voor mij.” Aan Le Monde zei de Franse renster bovendien dat ze Alaphilippe slechts één keer ontmoette en dat zijn coaching omtrent data en trainingsplannen via mail verliep.

Overigens werd ook de Italiaanse Mara Fumagalli voorlopig geschorst. De Europees kampioene mountainbike werd op 1 september positief bevonden bij een controle na een wedstrijd in Brianza. Fumagalli zal alvast niet deelnemen aan het WK marathon deze zondag in Zwitserland.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.