Edward Theuns na solo in Primus Classic: “Zelden zo verkrampt over de meet gekomen”

Edward Theuns na solo in Primus Classic: “Zelden zo verkrampt over de meet gekomen”

Foto: Photo News

Edward Theuns (Trek-Segafredo) won na een heerlijke solo de Primus Classic. Een eerste zege in bijna twee jaar voor de Gentenaar, die dolgelukkig was in Haacht. “Plots riep Pedersen in het oortje: “Go, Eddy, go!”.”

Na de aankomst zat Theuns meteen met een Haacht-pils in de hand. Een tevreden man: dat zag je. “Mijn eerste zege in bijna twee jaar: ik ben super content”, stampte hij een open deur in. “Ik voelde me de afgelopen periode al zeer goed, met onder meer de Binck Bank Tour en de Vuelta. Maar daar kwam ik door het lastige parcours niet tot mijn recht. Gisteren in Koolskamp voelde ik me oké, en ook vandaag voelde ik me eigenlijk niet super.”

Hij praatte met Jasper Stuyven, die hem toevertrouwde dat hij voor de aanval zou kiezen in de laatste kilometers. “Ik was aan het afstoppen met Mads (Pedersen, nvdr.). Plots riep die in het oortje: “Go, Eddy, go!”. Blijkbaar hadden we een gaatje. Ik ging vol door tot bij Jasper, hoopte dat we samen door konden gaan maar Stuyven zei me dat hij niet meer kon. Hij gaf nog eens alles in zijn laatste beurt en op die brug knalde ik ervan weg.” Hij hield zijn sterke solo heel mooi vol. “Ik ben nog maar zelden zo verkrampt over de meet gekomen. De laatste rechte lijn keek ik om, want het was nog lastig met wind op kop. Het peloton kan ook snel achterop komen met hoge snelheid, dus ik was nog niet zeker.”

Uitstekend ploegenwerk afgerond dus. “De sfeer zat goed vanmorgen, we namen doorheen de wedstrijd mee initiatief. Dit is een dankuwel naar de ploeg, die me na een lastig seizoen vorig jaar toch bij het team hield.” Nochtans moest de winnaar van de dag wel lossen toen de WK-mannen doortrokken op de Moskesstraat. “Jasper was wel mee, ik moest even passen. Maar alles kwam weer samen, waarna Deceuninck-Quick Step de boel samenhield tot de finale met onze aanval. Och, ik ben dolgelukkig.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.