Italiaanse WK-selectie (bijna) klaar: Trentin ondersteund door groep vrijbuiters

Italiaanse WK-selectie (bijna) klaar: Trentin ondersteund door groep vrijbuiters

Foto: Photo News

Italiaans bondscoach Davide Cassani heeft een dag voor de start van het WK wielrennen in Yorkshire zijn tweede voorlopige selectie klaar. Matteo Trentin wordt als kopman uitgespeeld ter afwezigheid van Elia Viviani.

De sprinter van Deceuninck-Quick Step maakte al na zijn Europese titel bekend dat hij niet zou deelnemen aan het WK. Een aderlating voor de Italiaanse bondscoach, die wel de voorganger in de Europese kleuren naar voor brengt als kopman. Trentin wordt geholpen door Alberto Bettiol, winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Davide Cimolai, Sonny Colbrelli, Davide Formolo, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Diego Ulissi, Giovanni Visconti en Kristian Sbaragli.

Cassani rekent dus op een groep renners die houden van een harde koers, maar op het einde nog een sprintje in de benen hebben. De selectie van tien renners is wel te lang: er komen acht renners effectief aan de start van het WK, twee vallen volgende week nog af.

Selectie:

Alberto Bettiol

Davide Cimolai

Sonny Colbrelli

Davide Formolo

Gianni Moscon

Salvatore Puccio

Matteo Trentin

Diego Ulissi

Giovanni Visconti

Kristian Sbaragli

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.