Opvallend: door Club gekaapte transfer in de tribune voor topper tegen Anderlecht

Opvallend: door Club gekaapte transfer in de tribune voor topper tegen Anderlecht

Foto: Photo News

Ironischer kan haast niet. De speler die Club Brugge voor de neus van aartsrivaal Anderlecht wegkaapte op het einde van de zomermercato, zit zondag op de tribune. Philippe Clement nam Mbaye Diagne niet op de selectie voor de topper. De aanvaller is fit, maar werd eenvoudigweg gepasseerd.

Iemand die woensdag in de tribune zat, kan zondag even goed spelen”, opperde Clement afgelopen vrijdag nog. Maar omgekeerd kan dus ook. Diagne mocht nog invallen tegen Galatasaray in de Champions League, maar potten brak hij niet. Ook tegen Cercle was zijn inbreng maar flauwtjes. “We hebben 24 fitte veldspelers, dus elke match moet je er zeven of acht ontgoochelen”, zei Clement vorige week ook nog. Jeugdproducten De Ketelaere en Van der Brempt zitten wel in de selectie, net als Schrijvers (afgelopen woensdag nog afgevallen, ndvr.). Dat Vossen en Cools ook vanuit de tribunes toekijken vandaag, is geen verrassing meer. Zij waren daar de afgelopen weken al vaste klanten. Bij Anderlecht maakt Vincent Kompany dan weer opnieuw deel uit van de selectie en ook de terugkeer van de eerder verguisde Adrien Trebel kan het middenveld van de recordkampioen deugd doen. Daar ontbreekt wel Peter Zulj, die met een neusbeenbreuk ook al het duel met Antwerp (1-2) miste. Een opvallendere naam uit de selectie is Samir Nasri. De Franse aanwinst miste al de voorbije twee wedstrijden tegen Standard (1-0 winst) en Antwerp. Maar ook nu kon de Fransman zich niet in de selectie wringen. Ook Kemar Roofe is nog steeds geen onderdeel van de kern van Anderlecht. De spits, deze zomer overgekomen van Leeds United, had bij de eerste prognoses bij zijn blessures de wedstrijd tegen Club Brugge als mogelijke datum van terugkeer, maar dat blijkt nog te vroeg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.