Wout van Aert en Jumbo-Visma nemen stappen tegen Tourorganisator ASO

Wout van Aert en Jumbo-Visma nemen stappen tegen Tourorganisator ASO

Foto: GEERT TRESIGNIE

Ruim twee maanden nadat hij door een zware val uit de Tour verdween, hebben Wout van Aert en zijn entourage zich formeel tot Tourorganisator ASO gewend. Renner en ploeg verwijten de organisatie dat destijds niet de juiste veiligheidsmaatregelen werden genomen en wijzen daarbij naar een fout geplaatst nadarhekken. “Omdat het duidelijk is dat de ernst van de blessure het gevolg was van de wijze waarop dat hekken daar gezet was”, aldus Van Aert.

Met een formele brief heeft zijn entourage samen met zijn team Jumbo-Visma dit nu aangekaart bij ASO. In de eerste plaats opdat dit zich niet meer zou herhalen, maar de kans is groot dat renner en ploeg ook een financiële compensatie zullen vragen voor de geleden schade.

LEES OOK.Wout Van Aert hoopt deze winter nog te crossen: “Ik ga er alles aan doen”

Voorlopig wordt het woord schadeclaim nog gemeden, maar in feite komt het daar wel op neer. “Mijn management en ploeg bekijken dit momenteel”, aldus Van Aert.

Als het zover komt, kan dit bedrag fors oplopen. Naast de fikse medische kosten, lijdt Van Aert ook inkomensverlies, onder meer door het cross-seizoen dat (zo niet helemaal dan toch grotendeels) aan hem zal voorbijgaan.

Corrigeer

MEER NIEUWS