WK-leider Marc Marquez (Honda) zegeviert in MotoGP van Aragon en staat weer wat dichter bij nieuwe wereldtitel

WK-leider Marc Marquez (Honda) zegeviert in MotoGP van Aragon en staat weer wat dichter bij nieuwe wereldtitel

Foto: AFP

De Spaanse motorrijder Marc Marquez (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Aragon in de MotoGP-klasse gewonnen. Dankzij zijn achtste seizoenszege loopt hij in de WK-tussenstand verder uit op de Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati), die tweede werd.

De vijfvoudige wereldkampioen reed voor eigen publiek van start tot finish aan de leiding tijdens zijn 200e GP in de koninginnenklasse van het WK snelheid. Hij finishte in 41:57.221 en had 4.836 voorsprong op Dovizioso. De Australiër Jack Miller (Ducati) vervolledigde het podium op 5.430.

In de strijd om de wereldtitel heeft Marquez na veertien van de negentien races een voorsprong van 98 punten op Dovizioso. De Spanjaard Alex Rins (Suzuki), zondag negende, is derde op 144 punten van zijn landgenoot.

Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM) rijdt naar zege in Moto2

De Zuid-Afrikaanse motorpiloot Brad Binder (KTM) heeft zondag de Grote Prijs van Aragon in de Moto2-categorie gewonnen.

In het Spaanse Alcaniz haalde Binder het in 39:45.177 voor thuisrijders Jorge Navarro (Speed Up), tweede op .0787, en Alex Marquez (Kalex), derde op 2.876. Voor de 24-jarige Binder was het zijn tweede zege van het seizoen.

Na veertien WK-manches blijft Marquez leider in de tussenstand met 213 punten, gevolgd door Navarro (175 punten). Binder is vijfde.

Aron Canet (KTM) is beste in Moto3

De Spaanse motorrijder Aron Canet (KTM) heeft zondag in eigen land de Grote Prijs van Aragon in de Moto3 op zijn naam geschreven.

Op het circuit van Alcaniz haalde de 19-jarige Canet het in 38:01.916 voor de Japanner Ai Ogura (Honda), tweede op 4.581, en de Italiaan Dennis Foggia (KTM), derde op 4.663. Voor de Spanjaard was het zijn derde seizoenszege.

De Italiaan Lorenzo Dalla Porta (Honda) finishte als tiende en blijft na veertien WK-manches aan de leiding in de tussenstand. Met 184 punten heeft hij twee punten voorsprong op Canet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.