Pink Ribbon strikt ontwerpster Coralie Barbier voor nieuw roze lintje

© AP

Ontwerpster Coralie Barbier, wederhelft van artiest Stromae en ook de helft van het Belgische label Mosaert, heeft dit jaar het roze lintje voor Pink Ribbon ontworpen. Daarmee wil de organisatie sensibiliseren voor borstkanker. Het lintje is vanaf woensdag tot eind dit jaar te koop en kost 3 euro, waarvan er 2 rechtstreeks naar Pink Ribbon-projecten gaan.

Pink Ribbon verkoopt ook dit jaar weer roze lintjes om solidariteit te vragen voor borstkankerpatiënten. Dit keer mocht ontwerpster Coralie Barbier het kleinood ontwerpen.

Eeuwige liefde

Barbier, bekend van het Belgische label Mosaert dat ze samen met echtgenoot van Paul - Stromae - Van Haver runt, ontwierp een gesloten lintje, in de vorm van een ‘8’, dat oneindigheid moet symboliseren. “Dit symbool vertegenwoordigt de grenzeloze en onverwoestbare kracht van alle vrouwen die door deze situatie gaan”, vertelt ze. “Het roept ook de eeuwige liefde op die gedeeld wordt door alle getroffenen en de mensen om hen heen.” Barbier volgt in de voetsporen van onder meer de bekende Belgische ontwerpers Edouard Vermeulen en Raf Simons.

Het roze lintje is vanaf 25 september tot 31 oktober te koop in de winkels van Carrefour, Mayerline, Planet Parfum, Multipharma, Goodwill, Hunkemuller, Estée Lauder, Gamma, De Standaard Boekhandel, Terre Bleue, Natan, Spar en Casa. Het lintje kost 3 euro, waarvan 2 euro rechtstreeks naar de projecten van Pink Ribbon gaat.

Meer over Pink Ribbon

Meer lifestyle